2018-12-11 18:21


Protejarea vieţii private, periclitată. Facebook, acuzată că încalcă legile din UE

 |  18:34
Protejarea vieţii private, periclitată. Facebook, acuzată că încalcă legile din UE

O comisie oficială din Belgia a criticat în termeni foarte duri compania americană Facebook, pe care a acuzat-o că încalcă legislaţia europeană din domeniul protejării vieţii private, prin faptul că monitorizează activitatea online a utilizatorilor fără consimţământul acestora.

Comisia de Protecţie a Vieţii Private din Belgia a criticat, de asemenea, compania Facebook pentru răspunsurile sale incomplete şi evazive în privinţa întrebărilor care i-au fost puse despre condiţiile de utilizare a reţelei de socializare şi despre scopurile în care sunt folosite datele personale ale utilizatorilor, chiar şi atunci când aceştia nu sunt conectaţi pe reţea.

Comisia belgiană a emis deja o primă recomandare, stabilind că analiza efectuată de acest organism belgian oficial deţine competenţa necesară şi că legile belgiene se aplică firmei americane. În plus, comisia colaborează cu agenţii similare din alte ţări europene cu scopul de a defini o serie de regulamente foarte clare în privinţa dreptului de utilizare a informaţiilor de ordin personal extrase din activitatea online a utilizatorilor de internet.

La cererea comisiei belgiene, o analiză amănunţită a fost realizată de un grup de cercetare universitar, EMSOC/SPION, despre felul în care Facebook foloseşte datele personale ale utilizatorilor şi pe cele ale internauţilor care nu folosesc Facebook. "Rezultatele acestei analize sunt tulburătoare. Facebook încalcă legislaţia europeană şi pe cea belgiană din domeniul vieţii private şi face acest lucru la niveluri diferite. Numeroase puncte problematice au fost dezvăluite în 10 capitole", a precizat aceeaşi comisie belgiană.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având peste 1,4 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, la nivel internaţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: protejare, viata, privata, facebook, legi, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PENTRU CARACATITA
17 Mai 2015

Daca monotorizeaza tot ? Atunci inseamna ca stiu si de bani miliarde euro , furati din tara cu acordul lui Isarescu , care zice ca nu stie nimic si nu are evidenta asupra lor ? Dar si copaci care se taie zilnic din padurile tari . Iar au nostri nu stiu . Sa le dea raportul zilnic .
Random imageUltimele stiri


loading...