2018-10-17 21:31


PROTESTE cu mii de manifestanți în centrul Barcelonei

 |  19:57
PROTESTE cu mii de manifestanți în centrul Barcelonei

Mai multe zeci de mii de manifestanţi au umplut sâmbătă după-amiază o arteră din centrul Barcelonei, de unde urma să înceapă un marş pentru punerea în libertate a zece lideri separatişti catalani încarceraţi, relatează AFP.

Manifestaţia a fost convocată de două puternice organizaţii separatiste - Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium - pentru a cere punerea în libertate a celor doi lideri ai lor încarceraţi, precum şi a opt foşti membri ai guvernului catalan destituit în urma declaraţiei de independenţă.

Un judecător madrilen a ordonat la 2 noiembrie plasarea în detenţie provizorie a opt miniştri catalani demişi, într-o anchetă pentru 'revoltă' şi 'deturnare de fonduri'.

Potrivit imaginilor televizate, manifestanţii au umplut un întreg bulevard care duce spre plaja din Barcelona. Ei agitau pancarte cu sloganul 'SOS democraţie' şi numeroase drapele separatiste, scandând 'libertate'.

Pe cele două bannere din frunte, scrise în catalană, se putea citi 'Libertate pentru prizonierii politici' şi 'Suntem o republică', anunță Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-11

TAGURI: proteste, manifestanti, barcelona, catalonia, independenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TENCA
15 Noi 2017

Daca in Catalonia se reusete spargerea Spaniei, mai exista UE? Si am o intrebare, au uitat francezii ca germanii (ajutati mereu de rusi si de turci) au facut Franta de doua ori praf si pulbere si daca nu luptau pentru ei americanii si englezii acum vorbeau un fel de alasciana?
Random imageUltimele stiri


loading...