2018-11-16 12:02


UPDATE. Arestări la protestele din SUA declanşate după judecarea cazului Trayvon Martin

 |  15:33
UPDATE. Arestări la protestele din SUA declanşate după judecarea cazului Trayvon Martin

UPDATE, ora 17: 22. Poliţiştii americani au arestat luni, în Los Angeles, peste 13 persoane la protestele împotriva achitării lui George Zimmerman pentru uciderea lui Trayvon Martin, un adolescent de culoare.

În noaptea de duminică spre luni în faţa clădirii televiziunii CNN din Hollywood, şase persoane care participau la manifestaţii, declarate "ilegale" de către autorităţi, au fost arestate. Magazinele, în special un supermarket Wal-Mart, au fost distruse de către aproximativ 150 de persoane, nemulţumite de achitarea lui Zimmerman pentru uciderea în 2012 a lui Trayvon Martin, un adolescent de culoare, a declarat primarul. "Noi trebuie să respectăm apelul la pace al familiei Martin. Manifestaţiile în masă sunt declarate ilegale. Poliţia securizează zona", a anunţat primăria într-un mesaj pe Twitter, potrivit Mediafax.

Violenţele dintre manifestanţi şi poliţie au avut loc pe mai multe străzi ale cartierului Crenshaw, în sud-vestul oraşului Los Angeles. Mai la nord, în Oakland, în golful San Francisco, câţiva manifestanţi au fost arestaţi, după ce sute de persoane au luat cu asalt o autostradă şi au blocat circulaţia, potrivit cotidianului Los Angeles Times. Şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck, de asemenea, a reacţionat pe Twitter: "Violenţa nu este niciodată un răspuns. Le cer tuturor manifestanţilor din L.A. să lase pacea să revină. Acesta este oraşul nostru şi noi avem nevoie să lucrăm împreună pentru a-l păstra".

Susţinători ai lui Trayvon Martin au anunţat luni manifestaţii în peste 100 de oraşe americane pentru sâmbătă, hotărâţi să menţină presiunea în urma achitării unui paznic care l-a ucis pe adolescentul de culoare anul trecut în Florida.“Sâmbătă vor avea loc manifestaţii în 100 de oraşe, în faţa unor sedii federale, cu scopul de a exercita presiuni asupra Guvernului să ne protejeze drepturile civice”, a anunţat un reprezentant al luptei pentru drepturi civice. Achitarea tânărului paznic voluntar, în vârstă de 29 de ani, care a invocat auto-apărarea, în contextul în care Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, nu era înarmat, a redeschis în SUA o rană rasială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: Trayvon, Martin, proteste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...