2018-11-18 08:19


UPDATE. Proteste în Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc. Bombă dezamorsată lângă catedrala unde Papa Francisc urmează să oficieze o slujbă

 |  07:25
UPDATE. Proteste în Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc. Bombă dezamorsată lângă catedrala unde Papa Francisc urmează să oficieze o slujbă

UPDATE ora 10.30: Armata braziliană a anunţat, luni, dezamorsarea unei bombe artizanale în toaleta din parcarea sanctuarului Sf. Maria din Aparecida (statul Sao Paulo), unde miercuri papa Francisc urmează să oficieze o slujbă religioasă, după cum relatează AFP.

“Un dispozitiv exploziv a fost descoperit şi predat autorităţilor militare”, care au procedat la distrugerea sa, a indicat Brigada 2 de infanterie uşoară, într-o notă scrisă luni, la o zi după descoperirea bombei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei militare a precizat agenţiei de presă menţionate că bomba era 'de capacitate mică, aproape nesemnificativă', fiind descoperită într-una din toaletele situate într-un loc, unde nici papa şi nici credincioşii nu ar fi avut acces.

Dispozitivul a fost descoperit duminică, în timpul unui exerciţiu de antrenament al forţelor de securitate, înaintea vizitei suveranului pontif.

Grupul de acţiune tactică (GATE) al poliţiei militare din statul Sao Paulo a 'procedat la distrugerea unui dispozitiv fără niciun risc pentru persoane sau patrimoniu', a precizat armata.

Aproximativ 5.000 de militari şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea papei şi a credincioşilor care se vor deplasa la sanctuarul naţional Fecioara Maria din Aparecida, cel mai mare sanctuar marian din lume.

Poliţia din Rio de Janeiro a dispersat luni seară cu gaze lacrimogene manifestanţii după întâlnirea pe care Papa Francisc, sosit în Brazilia, a avut-o cu preşedinta Dilma Rousseff, relatează jurnaliştii AFP.

Sute de manifestanţi fugeau în toate direcţiile în apropierea palatului Guvernului din Rio de Janeiro.

Un poliţist a declarat pentru AFP că manifestanţii au fost dispersaţi după ce un cocteil Molotov a fost lansat în direcţia forţelor de ordine. Cel puţin un manifestant care purta o mască Anonymous a fost arestat.

Papa Francisc plecase deja spre centrul de studiu de la Sumare unde este cazat în timpul sejurului său, când au început confruntările violente.

Magazinele şi barurile din zonă s-au închis rapid în timp ce la faţa locului a fost trimis un important dispozitiv al poliţiei, compus mai ales din batalionul de şoc pe motociclete al poliţiei.

Manifestanţii care au răspuns apelului grupului Anonymous din Rio au protestat în apropierea palatului Guanabara faţă de cele 53 de milioane de dolari (40 de milioane de euro) cheltuiţi pentru vizita Papei şi Zilele Mondiale ale Tineretului din banii contribuabililor brazilieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

GALERIE MEDIATAGURI: brazilia, proteste, papa, francisc, vizitei, bomba
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...