2018-12-13 19:55


PROTESTE. Jurnaliştii din Serbia denunţă presiunile politice

 |  07:41
PROTESTE. Jurnaliştii din Serbia denunţă presiunile politice

Sute de jurnaliști au protestat, luni seara, în mai multe orașe din Serbia pentru a denunța "presiunile politice" exercitate asupra lor de principalul partid la putere.

"Protestăm împotriva modului în care autoritățile tratează mass-media", a declarat pentru AFP o jurnalistă locală, Antonela Riha, transmite Agerpres.

Aceasta a mai spus că jurnaliștii care încearcă să muncească în mod profesionist sunt expuși "presiunilor politice" și sunt "insultați, prost plătiți și chiar demiși".

Asociația independentă a jurnaliștilor a precizat, într-un comunicat de presă, că în orașul Pancevo (nord), jurnaliștii au fost "obligați" să adere la Partidul Sârb al Progresului (SNS) al prim-ministrului Aleksandar Vucic pentru a-și păstra locurile de muncă.

Jurnaliști din Serbia au participat la mai multe proteste de la începutul lunii decembrie pentru a cere mai ales demisia ministrului apărării, Bratislav Gasic.

"Îmi plac acești jurnaliști (femei) care îngenunchează atât de ușor", a afirmat Bratislav Gasic la adresa unei jurnaliste care a îngenunchiat lângă el pentru a nu-și deranja colegii cameramani în momentul în care ministrul se pregătea să facă o declarație.

Ministrul și-a cerut scuze, iar premierul a anunţat că Bratislav Gasic va fi demis. Totuşi, el încă ocupă funcția.

Protestul jurnaliștilor a fost intitulat "Jurnaliști, nu îngenuncheați".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26

TAGURI: proteste, jurnalist, serbia, denunta, presiune, politica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...