2018-10-23 20:15


Putin amenință Turcia: Va regreta ce a făcut

 |  12:39
Putin amenință Turcia: Va regreta ce a făcut

Președintele Vladimir Putin a declarat, în discursul către națiune, că Turcia va regreta 'nu o data' ceea ce a făcut, făcând referire la doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus la granița turco-siriană.

“Să nu se aștepte nimeni la o reacție nervoasă, isterică, periculoasă pentru noi și lumea întreagă. Acest lucru nu se va întâmpla. Noi nu intenționăm și nu vom zăngăni din arme”, a asigurat Putin, citat de Agerpres, excluzând un răspuns militar la gestul Ankarei. “Dacă cineva crede că, după ce a comis o crimă de război josnică — uciderea unor cetățeni ruși — va scăpa doar cu roșii sau doar cu unele restricții în construcții sau alte domenii, se înșeală amarnic”, a avertizat președintele rus, adăugând că Rusia “nu o dată” va aminti Turciei despre cele întâmplate și aceasta va regreta nu o dată acțiunile sale, adică doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus la granița turco-siriană.

“Se pare că Allah a decis să pedepsească clica de guvernământ din Turcia, luându-i mințile și rațiunea”, a remarcat șeful statului rus, acuzând guvernul Turciei de sprijin acordat teroriștilor. În schimb, “poporul turc este bun la suflet, harnic și talentat. Rusia are o mulțime de prieteni, vechi și de încredere, în Turcia. Și vreau să subliniez că noi nu punem semnul egalității între aceștia și o parte a elitei conducătoare de astăzi (de la Ankara), direct responsabilă de moartea militarilor noștri în Siria”, a mai spus Putin, referindu-se la unul din cei doi piloți uciși în incidentul legat de Su-24 și la pușcașul marin, care a murit în operațiunea de recuperare a celui de-al doilea pilot al bombardierului doborât de aviația turcă.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în cadrul discursului către națiune, susținut joi în fața camerelor reunite ale Adunării Federale Ruse — Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară).

Ankara acuză “propagandă în stil sovietic”

Premierul turc Ahmet Davutoglu a respins joi acuzațiile ruse potrivit cărora Turcia a cumpărat petrol de la gruparea Statul Islamic (SI), considerate “propagandă în stil sovietic”, subliniind că țara sa va face tot posibilul pentru a-și securiza granița cu Siria.

Ministerul Apărării rus a anunțat miercuri că deține probe conform cărora președintele turc Recep Tayyip Erdogan și familia sa beneficiază de pe urma comerțului ilegal cu petrol din teritoriile controlate de SI în Siria și Irak.

“În perioada Războiului Rece exista o mașinărie a propagandei sovietice. În fiecare zi ea crea diferite minciuni. În primul rând le-au crezut ei și apoi s-au așteptat ca lumea să îi creadă. Lumea și-a amintit de ele drept minciunile și nonsensul de tip Pravda. Acesta este un obicei vechi, dar brusc el și-a arătat din nou chipul. Nimeni nu pune preț pe minciunile acestei mașinării de minciuni în stil sovietic”, a spus Davutoglu. El a subliniat că Ankara cooperează cu partenerii din coaliția internațională pentru a-i îndepărta pe militanții SI din zona graniței turco-siriene. “O porțiune de 98 de km de frontieră se află sub controlul Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic), acolo sunt ridicate bariere fizice. Turcia va coopera cu elementele coaliției pentru a înlătura Daesh de la graniță în următoarea perioadă”, a afirmat șeful guvernului turc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: putin, turcia, rusia, avion
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TURCA ISTORIEI
03 Dec 2015

TARULE GOLESTE TOATE MAGAZIILE ARMATEI PE EI . TRAGE CA LA CAZAICIOC .
Random imageUltimele stiri


loading...