2018-12-11 16:13


Ramadanul a început cu o baie de sânge

 |  21:00
Ramadanul a început cu o baie de sânge

Cea mai mare sărbătoare a lumii musulmane, Ramadanul, a început, luni, pe fondul de violenţe fără precedent în ultimele decenii, în Siria, anunţă Associated Press. După un weekend sângeros, în care peste 130 de persoane şi-au pierdut viaţa, armata şi-a reluat ofensiva împotriva protestatarilor din oraşul Hama, în chiar prima zi a sărbătorii care durează o lună.

Reprimarea protestelor din acest oraş este considerată un element-cheie în lichidarea revoluţiei la nivelul întregii ţări, potrivit unor analize publicate în presa internaţională. Unul dintre activiştii care participă la protestele din Hama, Omas Hamawi, a povestit cum tancurile armatei s-au întors luni dimineaţă pe străzile din oraş şi au deschis focul împotriva civililor. „Oamenii nu se vor mai preda de data asta. Suntem pregătiţi să apărăm oraşul cu pietrele în mână. Nu vom permite să se repete ce s-a întâmplat în 1982”, a declarat acesta. În ceea ce priveşte autorităţile, şeful Departamentului politic al armatei, locotenent generalul Riad Haddad, a afirmat că Siria se confruntă cu „încheierea capitolului conspiraţiilor”. Haddad a justificat intervenţia armată din mai multe oraşe drept o „necesitate indispensabilă” pentru a proteja securitatea şi stabilitatea ţării împotriva grupurilor armate şi anarhiste.

                Statele Unite, Marea Britanie şi Germania au condamnat vehement recentele evenimente din Siria. Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce secretarul britanic al Apărării a cerut aplicarea unor sancţiuni mai aspre Siriei. La rândul său, Barack Obama s-a declarat „şocat” de brutalitatea cu care armata siriană a intervenit la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul Hama.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
01 Aug 2011

Silviu, esti de la propaganda pro-Assad ??? Sau tu nu stii ce se intampla acolo ?!?
Random imageUltimele stiri


loading...