2018-12-10 20:35


Raport al OECD. “Binge drinking”, îngrijorează

 |  17:53
Raport al OECD. “Binge drinking”, îngrijorează

Fenomenul “binge drinking” - ingerarea rapidă a unor mari cantități de alcool - a crescut atât de mult în rândul tinerilor occidentali încât a devenit “îngrijorător”, se arată într-un raport al OECD publicat marți.

În timp ce consumul mediu de alcool a înregistrat în general o ușoară scădere în ultimii 20 de ani în țările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), “consumul excesiv” de alcool în rândul tinerilor crește, conform raportului, citat de Agerpres.

“Nivelurile de «consum periculos» și de «supra-alcoolizare episodică» la tineri, îndeosebi la femei, au crescut în multe țări din OECD”, arată organizația în raportul intitulat “Să luptăm împotriva folosirii nocive a alcoolului”.

Un episod de “binge drinking” corespunde ingerării a cinci-opt pahare de alcool la o singură ocazie, cum ar fi o petrecere sau o ieșire în oraș. Un consum “periculos” de alcool înseamnă absorbția a peste 210 grame de alcool pur pe săptămână la bărbați și peste 140 de grame la femei (un pahar de vin sau o halbă de bere are 10 grame).

Fenomenul “binge drinking” se datorează parțial faptului că băuturile alcoolizate pot fi cumpărate mai ușor de către tinerii consumatori, afirmă raportul. În plus, “produsele alcoolizate concepute special și comercializate pentru a plăcea tinerilor băutori au contribuit și ele la schimbarea atitudinii tinerelor generații față de alcool”, arată OECD. Datorită reclamelor adresate tinerilor, aceste produse sunt asociate cu petreceri, muzică, seducție și sporturi.

Mai mult, consumul excesiv de alcool “este adesea o formă de socializare” pentru tineri, un mod de a se integra în rândurile celorlalți, menționează raportul, adăugând că tinerii cumpără “tot mai mult” alcool ieftin din supermarketuri chiar înainte să iasă la o petrecere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: binge, drinking, alcool, tineri, oecd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...