2019-05-20 02:43


RĂZBOI în toată regula în SIRIA: elicopter militar turc, DOBORÂT; atacuri în rafală ale Israelului. RUSIA face apel la calm

 |  16:07
RĂZBOI în toată regula în SIRIA: elicopter militar turc, DOBORÂT; atacuri în rafală ale Israelului. RUSIA face apel la calm

Armata israeliană a atacat 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind „un atac la scară largă” şi care a venit ca urmare a unui schimb de tiruri după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian al Israelului, scrie The Times of Israel. Totodata, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat sâmbătă că un elicopter militar turc a fost doborât în cursul unei ofensive turce împotriva unei miliţii kurde în nord-estul Siriei, relatează AFP şi Reuters.

„Avioanele israeliene de luptă au atacat Sistemul de Apărare Sirian şi alte baze iraniene din Siria. Douăsprezece ţinte, inclusiv trei baterii militare siriene şi patru baze militare ale Iranului din Siria au fost atacate” se arată într-un comunicat al Israelului, citeaza stiripesurse.ro.

Purtătorul de cuvânt al armatei, locotenentul-colonel Jonathan Conricus, a declarat că în timpul atacului, 15-20 rachete anti-aeriene siriene au fost lansate asupra avioanelor israeliene, fără să le lovească. Televiziunea de stat siriană a comunicat că forţele militare aeriene au răspuns unor raiduri israeliene. Rachetele au declanşat alarme care au putut fi auzite în nordul Israelului. „Sirienii şi iranienii se joacă cu focul”, a spus Conricus. „Suntem dispuşi să facem pe oricine ne atacă să plătească scump”, a adăugat el. De asemenea, Conricus a adăugat că „nu este în interesul nostru ca situaţia să escaladeze”.

Noile raiduri israeliene au venit la câteva ore distanţă faţă de alt raid în zona centrală a Siriei. Ciocnirile au început după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian israelian şi a fost doborâtă de forţele aeriene israeliene. Armata israeliană a răspuns prin atacuri asupra unor locaţii iraniene din Siria, inclusiv locul de lansare al dronei, baza militară Tiyas în apropiere de Palmyra. Conricus a declarat că armata avea informaţii privind misiunea dronei, dar nu a intrat în detalii, spunând doar că ştiau că era într-o misiune militară.

'Unul dintre elicopterele noastre a fost doborât în urmă cu puţin timp'', a declarat Erdogan într-un discurs televizat din Istanbul, fără să precizeze cine a doborât aparatul, dar a subliniat că autorii tirurilor de armă ''vor plăti preţul'', conform Agerpres.

Agenţia turcă de presă Anadolu a indicat că elicopterul a fost doborât în regiunea turcă de frontieră Hatay (sud).

„Facem apel către toate părţile implicate să dea dovadă de calm şi să evite orice acţiune care ar putea duce către o complicare a situaţiei. Este necesar să se respecte suveranitatea şi teritoriul Siriei precum şi ale celorlalte ţări din regiune”, susţine Ministerul de Externe de la Moscova, citat de Reuters.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-10

TAGURI: siria, razboi, elicopter turc, atac, israel
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


DA?!
10 Feb 2018

Eu cred că pe ”israelienii”-khazari îi mănâncă-n curul roșu, ca pe maimuțe! S-au săturat de belit palestineni și acum au trecut în Siria? Nație spurcată!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Feb 2018

chestia asta nu a inceput acum.....e veche de dinainte de 11septembrie si e un fel de chestie amestecata cu religie si politica...........................adica mai exact 11septembrie a fost un fel de preludiu la ceea ce se intampla acum.....ca americanii sa intre intr-un razboi aiurea cu "terorismul" in 7 tari diferite.....Iraq,Afghanistan,Libia,Siria,Liban,Sudan si ultimul pe lista Iran...................si nu e neaparat facuta de "israelieni".....ci de bancherii globalisti care fac scenariile Siria e o nuca tare ptr ca e intr-o alianta cu rusii de multi ani,inca de dinainte de 1989 Ce amestec au avut sirienii in atacurile de la 11septembrie?....nimic,zero,nada,goose-egg....deci niciun fel de motiv sa ataci Siria ca sa te lupti cu "teroristii"....e vorba de porturile din care se exporta petrolul aia e cuiul lui pepelea....degeaba ai milioane de barili de petrol in Kuweit,Irag,Emirate,Arabia Saudita,Qatar...ca vrei sa-l exporti in mediterana dar ai probleme cu porturile siriene si cu rusii de acolo care fac tot aia,adica vand tot petrol dar e din Marea Caspica>>>>>>practic se bat intre ele firmele de petrol.......2tabere a-rusii pe de o parte si b-sauditii pe partea ailalta....fiecare vrea sa acapareze piata de exemplu din Turcia...Africa....orientul Mijlociu>>>cine a avut de a face cu petrolul stie bine subiectul
LEVST.
10 Feb 2018

orice om normal la cap , darama gardul care il desparte de vecinul cuprins de flacari, exact asta fac israielienii, vor sa tina focul cat mai departe de ei, un foc care a fost inceput de insasi sirieni...
Random image



Ultimele stiri






STARBAG