2019-01-16 12:11


Reacţia MAE după înregistrarea cu românul răpit în Burkina Faso

 |  09:11
Reacţia MAE după înregistrarea cu românul răpit în Burkina Faso

Ministerul de Externe (MAE) a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că se fac verificări cu privire la autenticitatea înregistrării în care apare cetățeanul român răpit în Burkina Faso, care solicită ajutor din partea Guvernului român.

"Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetățeanul român Iulian Gherguț. În prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării. Având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, lansarea unui astfel de mesaj în spațiul public se înscrie în tiparul obișnuit al situațiilor de acest gen și că se lucrează în regim de permanență pentru gestionarea situației.

MAE recomandarea ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauția.

Celula de criză care gestionează cazul lui Iulian Gherguț, convocată la data de 4 aprilie 2015 (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială), este constituită conform "Metodologiei de comunicare și acțiune pentru instituțiile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflați în afara teritoriului României" (aprobată de ședința CSAT din 3 iulie 2013).

Potrivit sursei citate, împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român. Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01
Citeste si:
Românul răpit în Burkina Faso cere guvernului român să îl ajute

TAGURI: reactie, mae, inregistrare, roman, rapit, burkina, faso
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...