2018-12-15 16:00


Renault și Chrysler sub anchetă. Noi scandaluri, căderi drastice ale acțiunilor giganților auto și pierderi de miliarde

 |  20:04
Renault și Chrysler sub anchetă. Noi scandaluri, căderi drastice ale acțiunilor giganților auto și pierderi de miliarde

Un nou scandal în industria auto, de data aceasta cu gigantul francez Renault, pe fondul unei posibile anchete privind testele de emisii ale automobilelor produse. Dar și Grupul Chrysler-Fiat a avut o scădere mare a acțiunilor fiind acuzat de raportări false în vânzări.

În cazul Renault, aţiunile au scăzut foarte mult, în urma unui anunț făcut de un reprezentant al sindicatului CGT conform căruia biroul antifraudă din Ministerului Economiei din Franţa a confiscat mai multe computere de la birourile companiei, într-o investigație. Agenţi ai biroului antifraudă au vizitat unele sedii ale Renault care au legătură cu standardele de testare şi certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmând o informaţie relatată de AFP, informează Mediafax. În opinia lui Grimaldi, această investigație pare a fi legată de standardele emisiilor, în urma scandalului Volkswagen.

Renault a confirmat într-un comunicat că perchezițiile sunt pe tema testelor emisiilor poluante, iar biroului antifraudă a descins la sediul social al grupului, la Centrul Tehnic Renault din Lardy și Tehnocentre din Guyancourt.

În cursul zilei, acțiunile Renault au scăzut cel mai mult până la -20%, cea mai mare cădere din 2008 încoace. Dar spre finalul zilei au recuperat mult și la închiderea Bursei, scăderea era de numai 10%. Prețul per acțiune a revenit la 77,29 euro.

De asemenea, acţiunile Fiat Chrysler au fost suspendate joi în mai multe rânduri de la tranzacţionare, la bursa din Milano, după o scădere de peste 10%, în urma informaţiei că doi dealeri auto din SUA acuză compania că ar fi oferit sume mari de bani pentru a raporta vânzări peste cele reale. Doi dealeri din cadrul grupului Napleton Automotive Group au intentat marţi un proces civil la un tribunal federal din Chicago, în care acuză, printre altele, că Fiat Chrysler a conspirat cu unii dealeri pentru a umfla datele referitoare la vânzările lunare, transmite MarketWatch. Compania a raportat 69 de creşteri consecutive ale vânzărilor din SUA, după ce a ieşit din faliment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: renault, chrysler, ancheta, scandal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...