2017-01-24 05:07


Republicanii spun lucruri trăsnite. VIDEO!

 |  21:00
Republicanii spun lucruri trăsnite. VIDEO!

Confruntările electorale organizate în statul New Hampshire la sfârşitul săptămânii trecute pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite au provocat un nou val de comentarii acide după ce unul dintre aspiranţii la conducerea Biroului Oval de la Casa Albă a făcut o nouă declaraţie şocantă. Deşi a obţinut un scor modest după alegerile primare din Iowa şi se părea că va renunţa la campania de nominalizare la preşedinţie, guvernatorul statului Texas, Rick Perry, a revenit în prim-plan cu o declaraţie şocantă, în cadrul dezbaterii de sâmbătă seară, dinaintea alegerilor în statul New Hampshire.

„Aş trimite trupele înapoi în Irak, pentru că ideea de a-i lăsa pe iranieni să profite de toate resursele care se află acolo, cu toţi banii şi sângele pe care l-am plătit, este greşită. Preşedintele ar fi trebuit să renegocieze un calendar diferit de retragere. Cred că este o eroare imensă pentru noi; vom vedea Iranul, în opinia mea, reîntorcându-se în Irak cu viteza luminii, literalmente. Se vor întoarce acolo, iar toată munca pe care am depus-o, fiecare viaţă pierdută de tinerii care au murit în Irak, vor fi degeaba, pentru că avem un preşedinte care nu înţelege ce se întâmplă în acea regiune”, a declarat Perry. Afirmaţiile acestuia au atras o serie de critici vehemente, în special pe reţeaua Twitter, unde aproape 6.000 de mesaje au contestat afirmaţiile guvernatorului din Texas. Perry a încercat să aplice tactica folosită de Rick Santorum în alegerile din Iowa pentru a schimba sorţii dinaintea alegerilor în cel de-al doilea stat american. De altfel, toţi ceilalţi candidaţi republicani au încercat să-l doboare pe favoritul sondajelor, Mitt Romney, care avea un avans de circa 20% în preferinţele alegătorilor din New Hampshire.

Dezbaterea decisivă s-a concentrat pe o serie de atacuri, care însă nu şi-au atins ţinta, potrivit „The Guardian“. Romney s-a comportat ca şi cum ar fi fost deja nominalizat să-l înfrunte pe Barack Obama în campania prezidenţială, preferând să-i lase pe ceilalţi candidaţi să schimbe replici acide şi să pară că încearcă cu orice preţ să îl doboare pe acesta. Cele mai spectaculoase schimburi de replici au avut loc între Ron Paul şi Newt Gingrich, în timp ce revelaţia alegerilor din Iowa, Rick Santorum, a fost acuzat de „comportament corupt” în timpul mandatului pe care l-a deţinut în Senatul american. Chiar dacă procentele aspiranţilor republicani nu s-au modificat simţitor în urma dezbaterii, campania de nominalizare este încă departe de o concluzie, iar afirmaţii precum cea a lui Rick Perry sau rezultate spectaculoase ca şi cel obţinut de Santorum în Iowa pot influenţa decisiv lupta din sânul partidului republican american.

Republicanii spun lucruri trăsnite. VIDEO!
zoom


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: nominalizare alegeri, alegeri SUA, alegeri prezidentiale, campanie electorala SUA, alegeri republicani, Rick Perry, Rick SantoruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image