2018-10-19 20:46


Reuniunea miniştrilor de interne ai UE. Terorismul şi migraţia, pe agenda discuţiilor

 |  08:55
Reuniunea miniştrilor de interne ai UE. Terorismul şi migraţia, pe agenda discuţiilor

Miniștrii de interne ai UE se reunesc, luni, la Amsterdam pentru a dezbate probleme precum terorismul şi pericolul prăbușirii spațiului Schengen sub efectul unei crize migratorii accentuate, informează AFP, citat de Agerpres.

Întrevederea are ca scop lansarea oficială a Centrului european al contraterorismului în cadrul Europol, oficiul european al poliției. Aceasta ar urma să fie 'o structură permanentă, decisă la nivel politic, care stabilește pentru prima oară în Europa un centru operațional specializat care abordează pe tot continentul problemele teroriste sensibile', potrivit directorului Europol, Rob Wainwright.

Platforma va răspunde uneia dintre principalele lacune ale luptei antiteroriste la nivel european, şi anume schimbul de informații între state care nu se făcea cu suficientă încredere pentru a asigura colaborarea în domeniul sensibil al serviciilor de informații.

Miniștrii de interne urmează să dezbată şi criza migratorie care continuă să divizeze UE.

Surse europene au precizat că aceştia ar putea discuta din nou despre posibilitatea de a extinde până la doi ani restabilirea controalelor la frontierele situate în interiorul spațiului de liberă circulație Schengen, perioada maximă a acestor restabiliri fiind în mod normal de șase luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-25

TAGURI: reuniune, ministru, interne, ue, terorism, migratie, agenda, discutie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...