2019-01-22 06:27


RIO: Tinerii catolici, împotriva avortului şi căsătoriei homosexualilor, dar pentru contracepţie

 |  19:05
RIO: Tinerii catolici, împotriva avortului şi căsătoriei homosexualilor, dar pentru contracepţie

Cei mai mulţi dintre tinerii catolici care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului de la Rio de Janeiro se declară împotriva avortului, dar în favoarea contracepţiei, arată un sondaj în care au fost chestionaţi 1279 dintre tinerii pelerini strânşi pe plaja Copacabana şi publicat sâmbătă de cotidianul “Folha” (marja de eroare a sondajului este de plus/minus două puncte procentuale).

Astfel, o majoritate de 75% respinge avortul, ba chiar şi folosirea aşa numitei “pilule de a doua zi” (63%),  însă cei mai mulţi dintre ei sunt în favoarea folosirii prezervativelor (65%) şi a pilulei contraceptive (53%). Totuşi, trebuie observat că procentul celor care aprobă avortul este relativ mare (22%).

Şi în alte teme importante, în care poziţia Bisericii Catolice intră în controversă cu alte abordări din societate, tinerii care s-au strâns la Rio rămân în majoritate, de partea religiei lor.

Aşa se face că la căsătoria între persoane de acelaşi sex, 67% s-au declarat împotrivă şi numai 25% acceptă să existe o asemenea practică.

Femei preoţi

Autorii sondajului au mai vrut să le afle părerea despre posibilitatea ca şi femeile să oficieze slujbe. Răspunsul este relativ surprinzător, pentru că doar 54% dintre tineri susţin menţinerea sacerdoţiului doar pentru bărbaţi. În schimb, 64% vor ca preoţii să rămână celibatari.

În ce priveşte viaţa religioasă a acestor tineri pelerini, 98% au declarat că merg regulat la slujbă, iar jumătate dintre ei, de mai mult de două ori pe săptămână.

Brazilia este ţara care are cea mai mare populaţie catolică din lume, 123 de milioane de credincioşi. Dar, spune articolul, Biserica Catolică pierde teren de peste 30 de ani în faţa bisericilor evanghelice neo-penticostale. Astfel, catolicii reprezentau doar 64,6% din populaţia în 2010, în timp ce, în 1970, procentul lor era de 91,8%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28
Citeste si:
Probleme la metroul din Rio înainte slujbei de deschidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic
Papa Francisc îşi poartă singur geanta spre Rio de Janeiro

TAGURI: sondaj, catolici, tineri, Rio, avort, contraceptie, biserica, homosexuali
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...