2018-09-26 12:02


Român stabilit în UK: Sunt APELURI DISPERATE după COPII dispăruți

 |  10:49
Român stabilit în UK: Sunt APELURI DISPERATE după COPII dispăruți

Pe rețelele de socializare oamenii povestesc momentele prin care au trecut și sunt apeluri disperate ale părinților care nu își găsesc copiii. Mai multi români stabiliti in Marea Britanie au precizat pentru Digi24 că deși nu se aștepta nimeni la un atac la un concert, britanicii erau deja precauți când se aflau în locuri publice la ore de vârf și acum s-a creat un sentiment de solidaritate între cetățeni.

Anca Coman a explicat că încă sunt foarte multe persoane dispărute. Este vorba de tineri care veniseră la concertul Arianei Grande.

„Martorii spun că au auzit două bubuituri venite de undeva din partea opusă a scenei, undeva în zona de foaier a arenei. Audiența era formată din foarte mulți tineri, studenți, undeva la 20 de ani, ce veniseră să o vadă pe Ariana Grande. Nu se ştie momentan în ce stare sunt toţi aceşti studenţi, nu se ştie dacă se află printre morţi sau printre răniţi. Unii spuneau că au văzut sânge, în schimb alţii spuneau că nu era sânge şi că erau de fapt nişte baloane, lumea nu ştie, e momentan foarte dezorientată. Lumea spunea că s-a creat un haos când toată lumea a vrut să iasă urgent din arena şi că era foarte aglomerată zona din cauza faptului că organizarea nu era pusă la punct. În urma acestui eveniment, străzile au fost securizate, călătoriile cu trenul au fost anulate, inclusiv staţia de tren este momentan închisă. Se simte adesea un pic de teamă, dar nu este ceva vizibil printre studenți, cel putin, printre tineri. Se simte o oarecare teamă, o oarecare solidaritate între cetățenii din Marea Britanie”, a precizat românca stabilită în Marea Britanie.

Jurnalistul Alex Hrincă a precizat că pe rețelele de socializare sunt apeluri „disperate” ale părinților care își caută copiii care se aflau în Manchester Arena la momentul exploziei.

„Toate spitalele din zona metropolitană a Manchesterului, tot ce înseamnă undeva la ceva de 100 şi ceva de kilometri pătraţi, au fost în stare de alertă, toţi medicii au fost chemaţi de urgenţă la spital. În continuare sunt oameni dispăruţi, mă refer la adolescenţi, marea majoritate a publicului erau adolescenţi, copii de 14-16-18 ani pe tot ce înseamnă social media sunt apeluri disperate. Părinţi care nu şi găsesc copiii, sunt hoteluri care au pus la dispoziţie camere pentru cei care n-au mai putut să ajungă acasă”, a spus jurnalistul stabilit în Marea Britanie pentru Digi24.ro.

„În Londra nu foarte multă se aştepta la un atac la un concert, dar sunt puncte sensibile. Sunt cuiburi de persoane care au fost radicalizate şi poliţia era cu ochii pe ei. Cel puţin de la atacul din 2005 încoace lumea a fost precaută. Din păcate cred că aceste atacuri s-ar putea fi folosite în scopuri electoral şi vor fi deturnate spre pista xenofobiei. Fiecare londonez oarecum era precaut, să fim cu ochii în patru atunci când suntem în locuri publice, la ore de vârf”, a adăugat Cristian Havrincea.

O puternică explozie s-a produs luni seara în timpul unui concert al cântăreței americane Ariana Grande care avea loc la Manchester. Deflagrația s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Poliția a anunțat că anchetează incidentul ca pe un atac terorist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-23

TAGURI: manchester arena, concert ariana grande, copii disparuti, morti, atac, atentat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...