2019-03-26 00:56


România, dată ca EXEMPLU de secretarul general NATO

 |  22:00
România, dată ca EXEMPLU de secretarul general NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirmă, într-o declaraţie remisă presei joi, că România a devenit un exemplu pentru celelalte state NATO prin alocarea a 2% din PIB, Stoltenberg salutând angajamentul ferm al României faţă de Alianţă atât militar, cât şi financiar, scrie News.ro.

”Felicit România pentru eforturile majore să crească bugetul Apărării la 2% din PIB în anul 2017. Într-o lume cu ameninţări complexe şi crescânde, avem nevoie atât de cheltuieli mai mari cu apărarea, cât şi de o împărţire mai echitabilă a poverii. România le furnizează pe amândouă dând un exemplu de urmat pentru ceilalţi aliaţi”, se arată în declaraţia lui Jens Stoltenberg.

Acesta a evocat şi întărirea flancului sud-estic al Alianţei prin găzduirea de către România a unei brigăzi multinaţionale. ”Salut călduros angajamentul solid al României faţă de NATO, atât cu efective cât şi cu finanţare”, mai spune secretarul general al NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, bugetul de stat pentru anul 2017, care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, în conformitate cu angajamentul luat de România faţă de NATO.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-16

TAGURI: romania, nato, secretar general, jens stoltenberg
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...