2018-12-14 12:09


Rusia a renunţat la înţelegerea cu Franţa: Mistral, visul pierdut al armatei ruse

 |  18:23
Rusia a renunţat la înţelegerea cu Franţa: Mistral, visul pierdut al armatei ruse

Moscova s-a împăcat cu ideea că nu-şi va mai vedea navele Mistral comandante Franţei. Acestea urmează să fie înlocuite de nave ruseşti, rămânând ca autorităţile de la Paris să returneze fondurile investite de partea rusă. Politicianul francez Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, promite ruşilor că va schimba relaţiile ruso-franceze dacă va câştiga alegerile prezidenţiale de la Paris.

Oleg Boşkariov, un membru al conducerii Complexului Militar Industrial al Rusiei, a dezvăluit că statul rus a renunţat la contractul de achiziţionare a două nave militare Mistral de la Guvernul francez. „Acum mai discutăm despre un singur lucru: suma exactă pe care Franța o datorează Rusiei”, a precizat oficialul rus. Boşkariov a mai spus că Rusia îşi va construi singură navele militare de care au nevoie forţele sale maritime.

Franţa şi Rusia au semnat în iunie 2011 un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru o comandă de două nave Mistral, destinate transportului de elicoptere, trupe şi blindate pentru acţiuni de desant în zona de coastă. Înţelegerea dintre cele două state a fost afectată însă de criza ucraineană, informează Agerpres. Anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea şi începutul invaziei militare ruseşti din provinciile ucrainene Doneţk şi Lugansk l-au obligat pe preşedintele francez, François Hollande, să suspende contractul. Presiunea exercitată de administraţia Obama şi de Guvernul premierului britanic David Cameron s-a impus, în cele din urmă, în faţa reticenţelor franceze. 

Promisiunea lui Le Pen

Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a pus participarea Franţei la sancţiunile economice contra Rusiei pe seama presiunilor exercitate de Statele Unite ale Americii. „Guvernul francez - atât cel trecut, cât și cel actual - este extrem de supus influenței americanilor. Trebuie spus că SUA au jucat un mare rol în adoptarea sancțiunilor împotriva Rusiei”, a declarat aceasta la sfârşitul unei întrevederi cu Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de stat, camera inferioară a Parlamentului rus. Le Pen a promis totodată că alegerea sa ca preşedinte al Republicii Franceze va schimba fundamental politica Franţei faţă de Moscova. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: mistral, franta, oleg, boskariov, rusia, crimeea, obama, marine, le, pen, sua
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
27 Mai 2015

acum urmeza sa cumpere cineva navele astea,si va face din ele ambulante pentru delfinii esuati pe plajele dinCipru...evident cu banii spalati din off-shore-uri....te pui cu matrozii vanzatori de flote...or avea si francezii vreun marinar-securist care sa le vanda pe un dolar la notariatul lui fiica-sa catre un ONG "nevinovat"
Random imageUltimele stiri


loading...