2018-12-17 09:28


Rusia a testat cu succes rachete în Siria

 |  20:02
Rusia a testat cu succes rachete în Siria

Președintele rus Vladimir Putin se va deplasa în Franța pe 19 octombrie pentru convorbiri cu omologul său francez François Hollande pe tema conflictului din Siria și cea a crizei ucrainene, a anunțat joi șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, relatează AFP. Rusia va face tot ce se poate pentru ca situația din Siria să revină la normal, a subliniat Serghei Lavrov, adăugând că Moscova este pregătită să discute anumite propuneri ale Franței privind soluționarea crizei din Siria.

De asemenea, ministrul rus al apărării şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu 'experienţa practică dobândită în timpul tirurilor de rachete de înaltă precizie şi cu rază mare de acţiune, efectuate de pe nave şi submarine desfăşurate în Marea Caspică şi Marea Mediterană'.

Și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a lăudat că intervenția militară în Siria a demonstrat fiabilitatea și eficiența armelor rusești, dintre care unele au fost testate în premieră. „Bombardiere strategice ruse au utilizat pentru prima dată noi rachete de croazieră X-101, care au o rază de acţiune ce poate atinge 4.500 de kilometri”, a precizat Şoigu. Forţele aeriene ruse 'au reuşit să stabilizeze situaţia din Siria şi să elibereze o mare parte din teritoriul sirian din mâinile teroriştilor internaţionali', a dat asigurări Şoigu.

Între timp, emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura a declarat joi că partea controlată de rebeli a orașului Alep din Siria este pe cale să fie distrusă total până la sfârșitul anului, dacă armata regimului Bashar al-Assad împreună cu aliații ruși vor continua ofensiva devastatoare în ritmul de acum, potrivit AFP. „Vorbim de orașul vechi în special, iar mii de civili sirieni vor fi uciși”, a adăugat oficialul.

Regimul lui Bashar al-Assad a lansat pe 22 septembrie o ofensivă violentă cu aliatul său rus pentru a recuceri sectoarele controlate de rebeli la Alep, unde, potrivit ONU, trăiesc aproximativ 275.000 de persoane asediate, în partea de est a acestui al doilea oraș ca mărime al Siriei, transmite Agerpres. Până acum, 376 de persoane au fost ucise și 1.266 rănite, a precizat de Mistura.

Emisarul ONU a făcut de asemenea un apel la jihadiștii din Frontul Fateh al-Sham să plece din estul orașului Alep și, dacă pleacă, atunci el solicită regimului sirian și Rusiei să suspende bombardamentele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-06

TAGURI: presedinte, vladimir putin, francois hollande, conflict, serghei lavrov
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Oct 2016

La invitatia lui Angelica toti distrug poporul Sirian si fac experienta cu armele letale pe spinarea cobailor oameni .
Random imageUltimele stiri


loading...