2018-09-25 00:25


Rusia are un nou partener strategic: India

 |  09:59
Rusia are un nou partener strategic: India

Rusia intenționează să construiască în India cel putin sase noi centrale atomoelectrice în următorii 20 de ani, a declarat președintele rus Vladimir Putin, după întrevederea avută la Moscova cu premierul indian Narendra Modi.

Liderul de la Kremlin a mai declarat că cele două țări isi vor spori cooperarea in domeniul apararii, printre proiectele avute in vedere numarandu-se producerea in comun a unui avion de vanatoare si a unui avion militar de transport, transmit agentiile internationale de presa.

La randul sau, premierul Modi a vorbit despre un proiect pentru realizarea in India a unei unitati de productie a elicopterelor Ka-226T. El a caracterizat discutia cu Putin drept "formidabila" si "foarte productiva".

"Cand privesc inspre viitor, vad in Rusia un partener important pentru transformarea economica a Indiei si pentru crearea unei lumi echilibrate, stabile si multipolare", a subliniat seful executivului indian.

Vizita sa la Moscova a avut in primul rand o componenta economica, fiind semnate mai multe acorduri comerciale sau de cooperare. Printre acestea se evidentiaza intelegerea incheiata intre societatea petroliera rusa Rosneft si cea indiana Essar, care prevede furnizarea catre rafinariile din India a 10 milioane de tone de petrol anual in urmatorii zece ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-25

TAGURI: rusia, india, putin, acord, modi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZUP!
27 Dec 2015

Foarte tare! Și India este o super-putere nucleară dar...Israelul are cele mai multe focoase nucleare. Pe cât e de mic, pe atât ar putea arunca în aer tot Universul....
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...