2019-01-18 13:44


S-a stabilit oficial: “Nepotismul” este permis la Casa Albă!

 |  09:38
S-a stabilit oficial: “Nepotismul” este permis la Casa Albă!
P24

Departamentul american de Justiţie găsit soluţia juridică pentru ca preşedintele Donald Trump să-şi poată angaja ginerele la Casa Albă, fără să încalce legile federale antinepotism. Potrivit presei americane, şi fiica sa, Ivanka Trump, va avea un rol important.

Departamentul a explicat că preşedintele are autoritate specială de angajare, care scuteşte funcţiile de la Casa Albă de legea federală, care îi interzice şefului statului să numească rude la conducerea unei agenţii federale. Astfel, Donald Trump poate să îl angajeze liniştit pe ginerele său Jared Kushner în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, scrie New York Times. Anterior, presa a scris că numirea lui Kushner încalcă o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar - de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale - nu pot angaja sau promova rude. Kushner, înrudit cu Trump prin căsătoria cu fiica acestuia, dar nu prin sânge, este ineligibil potrivit legii, care include explicit “ginerii”, scria presa în luna decembrie.

Numirea atrăgea suspiciunea unui posibil conflict de interese cu privire la un program chinez de dezvoltare imobiliară în care este implicat şi Jared Kushner. În spaţiul public se lansase deja întrebarea dacă numirea unui ginere al preşedintelui-ales încalcă legislaţia antinepotism de la Casa Albă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-22

TAGURI: dpnald trump, nepotism, casa alba, ginere, jared kushne.
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...