2019-01-16 21:20


San Francisco: Instructorul pilotului, proaspăt licenţiat

 |  09:54
San Francisco: Instructorul pilotului, proaspăt licenţiat

Instructorul responsabil cu formarea pilotului aflat la manşa aeronavei Boeing 777-200 a cărei prăbuşire, sâmbătă, pe aeroportul din San Francisco, s-a soldat cu doi morţi, tocmai îşi obţinuse licenţa, a relevat marţi compania sud-coreeană, care continuă să-şi apere angajaţii, relatează AFP.

Lee Jung-Min, un pilot foarte experimentat, şi-a primit licenţa de instructor cu doar o lună înainte de accident, potrivit Asiana.

Acesta era responsabil cu formarea colegului său Lee Kang-Kuk, care executa prima aterizare la San Francisco pe o astfel de aeronavă.

'Nu este anormal. Orice instructor îşi are prima sa zi ca instructor', a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei Asiana Airlines, care deţine aeronava, pentru agenţia de presă franceză. Instructorul are mii de ore de zbor la activ, din care 3.000 la comanda unor avioane Boeing 777, a adăugat aceasta.

Anchetatorii au început luni să-i interogheze pe cei patru piloţi, în contextul în care o serie de dovezi indică spre ipoteza unei erori umane.

Autorităţile sud-coreene au dezvăluit că Lee Kang-Kuk (46 de ani), pilotul la manşa aeronavei, nu navigase decât 43 de ore pe aparate de tip Boeing 777-200, unul din cele mai mari din lume.

Acesta 'trecea prin prima sa experinţă operaţională pe un 777', a declarat Deborah Hersman, preşedinta agenţiei americane pentru securitatea transporturilor (NTSB). Potrivit acesteia, avionul s-a apropiat de pista de aterizare cu o viteză mult prea mică.

Înregistrarea conversaţiilor a relevat faptul că echipajul a încercat să accelereze şi a cerut turnului de control autorizarea de a evita aterizarea şi de a relua altitudine, însă prea târziu.

Hersman a estimat că este 'prea devreme' în cursul anchetei pentru a stabili formal o eroare de pilotaj, excluzând orice altă ipoteză.

O echipă de şase specialişti a ajuns luni la San Francisco, dinspre Seul, pentru a asista ancheta NTSB.

Aeronava Boeing 777, cu 291 de pasageri şi 16 membri ai echipajului, s-a prăbuşit, ratând aterizarea, cu câţiva metri înainte de pistă. Cei mai mulţi pasageri au supravieţuit. Două adolescente de 16 ani, provenind din China, şi-au pierdut viaţa în acest accident. Alte 182 de persoane au fost spitalizate, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
San Francisco: Una dintre victime ar fi fost călcată de o ambulanţă
Cifra 7, coincidenţe mistice în prăbuşirea avionului Boeing-ului 777 de la San Francisco
Avionul prăbuşit la San Francisco avea viteza prea mică la aterizare
Aeronavă Boeing 777 în flăcări pe aeroportul din San Francisco

TAGURI: san, francisco, boeing, instructor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...