2018-09-24 13:32


Sarkozy spune "NU" unui "front republican" împotriva extremei drepte

 |  14:53
Sarkozy spune "NU" unui "front republican" împotriva extremei drepte

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, care s-a autoproclamat 'lider al opoziției' de dreapta față de succesorul său socialist Francois Hollande, a respins miercuri ideea unei alianțe cu stânga împotriva extremei drepte pentru alegerile regionale din 6 și 13 decembrie, informează AFP, citata de Agerpres.

Vom menține listele noastre peste tot unde vom fi în poziția de a le menține', a declarat la postul de radio Europe 1 fostul șef al statului francez, astăzi președinte al partidului 'Republicanii', principalul partid de dreapta din Franța.

Cu patru zile înainte de primul tur al alegerilor regionale, extrema dreaptă are 'vânt în pupa' în sondajele pentru acest scrutin, care este ultimul test electoral de anvergură în Franța, înainte de viitoarele alegeri prezidențiale din 2017, scrie Agerpres.

Frontul Național (FN) pare în măsură să câștige în cel puțin două regiuni, în nordul țării unde președinta formațiunii, Marine Le Pen, este dată drept marea favorită, și în Provence (sud), unde nepoata sa, Marion Marechal-Le Pen, se situează de asemenea în fruntea sondajelor.

'Nu sunt pentru un stat major combinat', a afirmat Sarkozy miercuri, pentru a respinge ipoteza unui 'front republican' între opoziția de dreapta și socialiștii aflați la putere, în vederea contracarării FN.

Pentru a-și justifica poziția, Sarkozy a subliniat că un asemenea scenariu va face, dimpotrivă, un 'serviciu' extremei drepte conduse de Marine Le Pen, acreditând ideea că există o singură opoziție față de socialiști: Frontul Național.

'Nu voi face acest serviciu. Nu am nimic de-a face cu FN, însă eu combat politica socialiștilor', a insistat Sarkozy, revendicându-și titlul de 'șef al opoziției'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-02

TAGURI: Sarkozy, front republican
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...