2018-10-16 15:10


SAVANT. Ne-a părăsit Marvin Minsky

 |  14:53
SAVANT. Ne-a părăsit Marvin Minsky

Matematicianul american și cercetătorul în știința computerelor Marvin Minsky, unul dintre pionierii domeniului inteligenței artificiale, a murit duminică la vârsta de 88 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale.

A fost unul din cei doi cofondatori ai Laboratorului pentru inteligență artificială din cadrul Massachusetts Institute of Technology, în 1959, alături de John McCarthy. Minsky considera creierul uman o mașinărie ale cărei funcții pot fi reproduse într-un computer. Cartea sa "The Society of Mind" din 1985 este considerată o lucrare reper pentru explorarea diversității mecanismelor care interacționează în diferite forme de inteligență și gândire. A fost unul dintre susținătorii cercetării individuale în domeniul inteligenței artificiale, solicitând ca cei care au idei în acest domeniu să fie susținuți în cercetările lor ca să și le poată pună în practică, criticând, în schimb, abordarea acestui domeniu de companiile mari din tehnologie precum Google sau Facebook.

''Trebuie să lăsăm companiile mari și să oferim sprijin indivizilor care au idei noi pentru că vânzarea lucrurilor deja existente nu prea a dat roade'', a spus Marvin Minsky anul trecut, într-unul din ultimele sale interviuri pentru MIT Technology Review, conform BBC News. Profesorul Marvin Minsky a colaborat cu regizorul Stanley Kubrick la realizarea filmului ''A Space Odyssey'' (2001), iar unul dintre personajele filmului a fost numit Victor Kaminski în onoarea matematicianului. Marvin Minsky a primit numeroase premii și distincții de-a lungul timpului, printre care premiul Alan Turing, cea mai înaltă distincție în știința computerelor, în 1969. A fost căsătorit și a avut trei copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27

TAGURI: marvin minsky, matematician, computer
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...