2019-01-22 00:13


SCANDAL uriaș în Germania: vicecancelarul îi cere DEMISIA Angelei Merkel

 |  15:57
SCANDAL uriaș în Germania: vicecancelarul îi cere DEMISIA Angelei Merkel

"Cancelarul Angela Merkel ar trebui să demisioneze pentru că este responsabilă de organizarea în Hamburg a summitului G20, marcat de proteste violente masive soldate cu rănirea a sute de poliţişti şi cu pagube materiale semnificative", a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel.

Violenţele produse la summitul G20 au generat disensiuni puternice în coaliţia de guvernare din Germania, formată din partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), şi din Partidul Social-Democrat (SPD), al vicecancelarului Sigmar Gabriel.

De asemenea, unele persoane au cerut demisia primarului din Hamburg, Olaf Scholz, un politician social-democrat. Cea mai vehementă voce este cea a vicecancelarului Sigmar Gabriel, care a cerut demisia Angelei Merkel. "Cine vrea demisia (lui Olaf Scholz -n.red.) - deşi solicitarea este total inadecvată - ar trebui să ceară demisia Angelei Merkel", a afirmat marţi după-amiază Sigmar Gabriel, potrivit FunkeMediengruppe şi Die Welt.

Angela Merkel "poartă responsabilitatea organizării summitului G20 în Hamburg, având scopul secret de a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor. Înaintea scrutinului parlamentar, cancelarul Angela Merkel a vrut să se folosească de organizarea summitului G20 în oraşul său natal, Hamburg, pentru a-şi face imaginea mai atrăgătoare", a adăugat Sigmar Gabriel, vicecancelar şi ministru de Externe, potrivit Mediafax.

Angela Merkel şi-a atras critici dure pentru organizarea summitului G20 în oraşul Hamburg, în contextul în care protestele antiglobalizare la care au luat parte peste 100.000 de persoane au degenerat în violenţe soldate cu sute de răniţi în rândul agenţilor de poliţie, iar numeroase vehicule şi magazine au fost distruse de manifestanţi.

Un politician din cadrul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Hans-Peter Uhl, a denunţat decizia organizării reuniunii într-un oraş mare. "Nu ar fi trebuit organizat niciodată un astfel de summit într-un oraş precum Hamburg, în care ordinea publică este atât de greu de menţinut".

"Politicienii poartă întreaga responsabilitate pentru numărul mare de poliţişti răniţi şi pentru distrugerea oraşului. Acest summit nu ar fi trebuit organizat niciodată aici", a acuzat, la rândul său, Jan Reinecke, liderul Sindicatului Poliţiei din Hamburg (BDK).

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-12

TAGURI: merkel, scandal, germania, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HITLERINA HITLEROWSKI MERKEL
12 Iul 2017

arata de parca a inghitit o lamaie cu garnitura de kakat...data viitoare o sa primeasca acelasi meniu dar cu ceapa in loc de lamaie(la-MUE) //cand te gandesti ca mizeria asta conduce Germania iti vine sa vomiti pe ea de scarba..SIKTIRRRRRR
Random imageUltimele stiri

loading...