2019-01-18 17:56


Se anunţă negocieri dificile între Londra şi Bruxelles: Cameron e pregătit pentru disputa cu UE

 |  18:22
Se anunţă negocieri dificile între Londra şi Bruxelles: Cameron e pregătit pentru disputa cu UE

Uniunea Europeană va avea zile grele cu Guvernul conservator de la Londra. Premierul David Cameron, care se bucură de o majoritate în legislativul britanic, a promis alegătorilor că va stabili o nouă relaţie între Marea Britanie şi autorităţile europene de la Bruxelles.

Prim-ministrul britanic, David Cameron, a declarat luni că rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este un mandat popular pentru renegocierea raporturilor dintre Londra şi Uniunea Europeană.  „Am primit un mandat, va fi foarte greu, dar avem un mandat”, a afirmat liderul conservator. De-a lungul carierei sale politice, Cameron a promis de mai multe ori că va organiza un referendum pentru a stabili viitorul european al Marii Britanii. El speră totodată să poată obţine un drept de veto asupra deciziilor UE care ar putea afecta interesele naţionale britanice, precum şi o diminuare a fluxului de imigranţi din Europa de Est.

Jose Manuel Barroso, fostul preşedinte al Comisiei Europene, consideră că victoria conservatorilor va permite Guvernului britanic să fie mai vehement în negocierile sale cu Uniunea Europeană, relatează Agerpres. „Cameron are acum o nouă legitimitate și cred că pe plan intern dispune de o mai mare autoritate pentru a se justifica față de Europa”, a explicat politicianul portughez. 

Problemă scoţiană

David Cameron a exclus totodată organizarea de către autorităţile scoţiene a unui nou referendum pentru independenţă. „Am avut un referendum. Scoţienii au votat categoric să rămână în Marea Britanie. Nu va fi un alt referendum”, a precizat liderul conservator într-un interviu acordat Channel 4 News.

Partidul Naţionalist Scoţian (SNP), care militează pentru independenţa faţă de Marea Britanie, a obţinut 56 dintre cele 59 de mandate parlamentare disputate în Scoţia, informează Mediafax. Victoria a readus în discuţie organizarea unui nou referendum pentru independenţă. Precedentul a fost câştigat de tabăra pro-britanică, 55% dintre alegători pronunţându-se contra separării de Marea Britanie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: david, cameron, conservator, uniunea, europeana, londra, referendum, independenta, soctia, snp, marea, britanie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...