2019-03-25 07:52


Se restrânge cercul SUSPECȚILOR în cazul ASASINĂRII lui Kim Jong Nam

 |  09:02
Se restrânge cercul SUSPECȚILOR în cazul ASASINĂRII lui Kim Jong Nam

Anchetatorii malaezi au anunţat miercuri dimineaţă că printre persoanele suspectate pentru asasinarea fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong-un se numără inclusiv un oficial de rang înalt al ambasadei nord-coreene din Kuala Lumpur. De asemenea, un alt suspect este angajat al companiei aeriene a regimului de la Phenian.

Un comandant de poliţie a precizat că cei doi suspecţi sunt în continuare în ţară şi au fost chemaţi la audieri în Kuala Lumpur.

Mai mult, oficialul de rang înalt deţine poziţia de secretar adjunct al ambasadei Coreei de Nord.

”El este secretar adjunct la ambasadă... nu sunt în custodie, ei au fost chemaţi doar pentru asistenţă”, a declarat Khalid Abu Bakar.

Al doilea suspect este angajat al companiei Air Koryo.

Kim Jong Nam a murit la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Cele două suspecte i-au injectat o substanţă toxică în sânge, însă susţin în continuare că nu se cunoşteau şi aveau impresia că participă la filmarea unei farse TV.

Khalid a precizat că anchetatorii cred în acest moment că alţi patru suspecţi au fugit în ziua atacului din Malaysia şi s-au îndreptat spre Phenian.

Săptămâna trecută, autorităţile locale au arestat un bărbat nord-coreean, precum şi trei femei originare din Vietnam şi Indonezia.

”Da, cele două suspecte ştiau că substanţa pe care o aveau în posesie era toxică. Nu ştim ce substanţă chimică au folosit”, a declarat Khalid.

De asemenea, comandantul poliţiei a precizat că cele două suspecte de pe aeroport nu au folosit nimic pentru a-şi proteja mâinile de substanţa toxică şi li s-a spus doar să-şi spele mâinile după atac, potrivit News.ro.

O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-22

TAGURI: suspecti, asasinare, Kim Jong Nam
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...