2018-12-15 18:10


Șefa FMI, Christine Lagarde, trimisă în judecată

 |  22:48
Șefa FMI, Christine Lagarde, trimisă în judecată

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată în faţa Curţii de Justiţie a Republicii Franceze (CJR).

Lagarde este acuzată pentru rolul său în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais, din anul 2008, atunci când ea era ministru al economiei şi finanţelor în Franţa, a declarat joi, o sursă judiciară pentru AFP.

În replică, avocatul lui Christine Lagarde a anunţat că va depune un recurs la Curtea de Casaţie la decizia trimiterii în judecată a fostului ministru al economiei. 'Este o surpriză totală. Mi se pare evident că trebuie formulat un recurs. Îl vom depune în zilele care urmează', a declarat Yves Repiquet, avocatul lui Christine Lagarde.

În august anul trecut, Christine Lagarde a fost inculpată în Franţa pentru "neglijenţă", pentru rolul său presupus într-un caz controversat de arbitraj în favoarea lui Bernard Tapie, care a primit 403 milioane de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul suferit în urma vânzării companiei Adidas.

Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional 'continuă să aibă încredere în capacităţile directorului general de a-şi asuma în mod eficient funcţiile', a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-17

TAGURI: sefa fmi, christine lagarde, judecata, dosar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HUOOO....
28 Dec 2015

Satanista asta care umbla cu broșe sclipitoare cu Baphomet, în piept!
HAZNAUA EUROPEANA
28 Dec 2015

Cine dracu se uita si baga in seama hahalera asta ? Ea era in Masoneria care conduce Spuma Inteligentei Europene ? Vaide mama lor de trogoditi .
Random imageUltimele stiri


loading...