2018-12-15 09:56


Şefa unui partid german ar vrea ca Poliţia să poată împuşca migranţii. Frauke Petry, conducătoarea AfD, susţine că refugiaţii trebuie opriţi la graniţe cu orice mijloace

 |  17:28
Şefa unui partid german ar vrea ca Poliţia să poată împuşca migranţii. Frauke Petry, conducătoarea AfD, susţine că refugiaţii trebuie opriţi la graniţe cu orice mijloace

Poliţia ar trebui, "dacă e necesar", să deschidă focul împotriva migranţilor care încearcă să intre în ţară ilegal, a afirmat conducătoarea unui partid populist din Germania, în condiţiile în care peste 1,1 milioane de migranţi au sosit anul trecut în această ţară.

"Nici eu nu vreau acest lucru. Dar folosirea forţei armate există ca ultim resort", a declarat Frauke Petry, conducătoarea Partidului “Alternativ fur Deutschland” (AfD, eurosceptic), informează Mediafax.

Şefa AfD a explicat, într-un interviu pentru Mannheimer Morgen, că grănicerii germani "trebuie să împiedice traversarea ilegală a frontierei şi chiar să folosească armele dacă e necesar".

"Avem nevoie de controale complete pentru a împiedica atât de mulţi solicitanţi de azil să traverseze frontiera", a apreciat Petry.

Declaraţiile ei au stârnit reacţii vehemente în rândul politicienilor de la Berlin, dar şi printre forţele de ordine.

Astfel, vicecancelarul Sigmar Gabriel a cerut ca Partidul “Alternativ fur Deutschland” să fie supravegheat de serviciile germane de informaţii. Locul AfD este "în rapoartele serviciilor de informaţii şi nu la televizor", a declarat Gabriel, duminică, pentru ziarul Bild am Sonntag.

"Este incredibil că unor asemenea partide li se permite să-şi răspândească sloganurile pe posturi publice", a apreciat vicecancelarul.

În Germania există de obicei o regulă clară, a continuat el: "noi nu ajutăm partide care se opun ordinii fundamentale libere a ţării noastre să-şi răspândească propaganda la televizor".

"Acest lucru nu priveşte cereri bizare, ca îndemnul lui Petry ca toate femeile să aibă cel puţin trei copii", a continuat Gabriel, care este totodată ministrul Economiei şi liderul Partidului Social Democrat (SPD, centru-stânga, la putere). "În schimb, această doamnă vrea să permită ca refugiaţi neînarmaţi să fie împuşcaţi", a adăugat el.

Gabriel a mai declarat că există "îndoieli enorme" că AfD apără principiile democratice pe care este clădită Germania.

Pe urmele lui Honecker

"Ultimul politician german în timpul căruia au fost împuşcaţi refugiaţi a fost (liderul Germaniei de Est comuniste) Erich Honecker", a declarat şi Thomas Oppermann, un alt influent membru al SPD.

La rândul său, Sindicatul Poliţiei germane - Gewerkschaft der Polizei (GdP) a anunţat că ofiţerii nu vor împuşca niciodată migranţi. Afirmaţiile lui Petry denotă o mentalitate radicală şi inumană, a denunţat sindicatul.

"Oricine vrea să recurgă la asemenea metode e clar că vrea să suspende statul de drept", a declarat Jörg Radek, liderul GdP. "Am văzut deja acest lucru în cursul istoriei Germaniei şi nu vrem să apucăm această cale din nou", a subliniat el

Şeful Cancelariei, Peter Altmaier, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU), partidul lui Merkel, a declarat pentru Bild am Sonntag că el nu crede că AfD este capabil să se impună ca cel de-al treilea partid în Germania.

"Această presupusă ascensiune se va prăbuşi dacă provocarea crizei refugiaţilor este depăşită", a declarat Altmaier. "Aceste partide de extremă dreapta sunt bune numai să protesteze şi nu oferă nicio soluţie", a apreciat el.

Sâmbătă, la o conferinţă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel, a declarat că cea mai mare parte a migranţilor din Siria şi Irak se vor întoarce acasă după terminarea războaielor din ţările lor.

Ea a precizat, că măsurile dure adoptate săptămâna trecută vizează să reducă afluxul de migranţi, însă o soluţie europeană este în continuare necesară.

În total 1.005 atacuri au fost comise anul trecut, în Germania, asupra locurilor în care sunt găzduiţi refugiaţi - de cinci ori mai multe decât în 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

TAGURI: sef, partid german, politia, frauke petry, afd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA EUROPEANA
31 Ian 2016

Baba le-a distrus tara cu Francezi , le-a furat petrolu si ia pus pe drumuri , distrugind si Europa .
RAI
01 Feb 2016

Mai bine ati imppusca pe merkel.
E CRIZA DE SAPUN !
01 Feb 2016

Dati drumul la cuptoare .
Random imageUltimele stiri


loading...