2019-02-20 10:10


UPDATE. Seism în China: Cel puţin 73 morţi, conform unui bilanţ oficial

 |  08:16
UPDATE. Seism în China: Cel puţin 73 morţi, conform unui bilanţ oficial

UPDATE, ora 14.32: Cutremurul de pământ cu magnitudinea de 5,9 înregistrat luni în nord-vestul Chinei s-a soldat cu moartea a 73 de persoane, potrivit unui bilanţ actualizat prezentat de autorităţile chineze, transmite AFP.

'Numărul victimelor violentului seism (...) a crescut la 73 de morţi', au indicat autorităţile oraşului Dinxgi, din provincia Gansu. Potrivit aceloraşi surse, 600 de persoane au fost grav rănite şi 14 sunt date dispărute.

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade, urmat de o replică de intensitate inferioară, s-a soldat cu cel puţin 19 morţi luni într-o regiune izolată şi greu accesibilă din provincia chineză Gansu (nord-vest), potrivit autorităţilor, citate de AFP.

'Nouăsprezece persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în şapte localităţi afectate de cutremurul de pământ în districtul Minxian', a specificat agenţiei franceze de presă, sub rezerva anonimatului, un responsabil de partid din acest district.

Imaginile difuzate de televiziunea publică CCTV au arătat localităţi rurale în ruine.

Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat la 6,6 grade magnitudinea cutremurului, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut arbori şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, cât a durat seismul.

Cutremurul s-a produs la 07h45 ora locală (23h45 GMT) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, cu epicentrul localizat la 170 km sud-est de capitala provinciei Lanzhou, la o adâncime de 9,8 km, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

O replică de 5,6 grade a lovit aceeaşi regiune la 09h12 ora locală, cu epicentrul situat la o adâncime de 10,1 km, a adăugat USGS, care măsoară de regulă intensitatea cutremurelor la scara de magnitudine a momentului.

Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar până la Xi'An, capitala provinciei vecine Shanxi.

Provinciile vestice ale Chinei sunt afectate în mod regulat de cutremure.

Un seism cu magnitudinea de 6,6 grade a ucis în aprilie circa 200 de persoane în provincia vecină Sichuan, unde un cutremur devastator cu magnitudinea de 8 a făcut aproximativ 90.000 de morţi şi dispăruţi în anul 2008.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: seism, china, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...