2018-12-18 15:12


Serbia. Măsuri anti-refugiați

 |  19:56
Serbia. Măsuri anti-refugiați

Serbia trebuie să fie pregătită să-şi sporească şi mai mult măsurile de securitate la frontiere ca urmare a creşterii numărului migranţilor care trec graniţa, dar care nu îşi pot continua călătoria înspre vestul Europei pentru că nu li se permite accesul în Ungaria şi în consecinţă rămân blocaţi pe teritoriul Serbiei, a declarat luni preşedintele sârb, Tomislav Nikolic, citat de agenţia Reuters.

El a subliniat că autorităţile sârbe trebuie să acţioneze în acest sens chiar cu riscul de a stârni proteste din partea Uniunii Europene, la care Serbia doreşte să adere.  În ciuda acordului UE-Turcia şi a închiderii oficiale a rutei balcanice, numărul migranţilor a început din nou să crească, iar aceştia rămân blocaţi în Serbia pentru că nu pot trece mai departe de graniţa ungaro-sârbă, închisă cu gard. „Dacă Serbia devine un bazin din care apa nu poate fi drenată pentru că alţii mai departe şi-au închis graniţele, atunci Serbia trebuie să-şi închidă şi ea graniţele, indiferent care ar fi convingerile sale”, a indicat preşedintele Tomislav Nikolic, citat de agenţia Tanjug. „Dacă Ungaria nu a supărat UE, cu siguranţă că nici Serbia nu o va face”, a apreciat el. Începând din luna iulie, numărul migranţilor blocaţi în Serbia a crescut cu încă 3.000, potrivit unor date prezentate recent, numărul lor total fiind de circa 7.000, iar tensiunile cresc în taberele de refugiaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: serbia, masuri, refugiati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ISTORIA PARSIVA SE REPETA
03 Oct 2016

SA II IA ANGELICA CU AVIONUL DIN TURCIA SI AIUREA . AU DISTRUS LUMEA LOR DE NOMANZI TURCALETI - ARABO - MAGREBIENI . LE - A DISTRUS LOCUINTELE SI SOCIETATEA LOR , SA FIE DATI IN JUDECATA LA HAGA . CINE LE RECOSTRUIESTE LOCUINTELE ? CRUCIADELE IN SENS INVERS , A INCEPUT . IAR ACUM DECADEREA EUROPEI .
Random imageUltimele stiri


loading...