2018-12-17 12:48


„Shalom alechem”. Papa la Sinagoga din Roma

 |  14:56
„Shalom alechem”. Papa la Sinagoga din Roma

Papa Francisc a lansat un apel duminică celor trei religii monoteiste - creștinism, islamism și iudaism - să respingă orice violență, fiind în contradicție cu ele, cu prilejul primei sale vizite la sinagoga din Roma.

"Violența omului împotriva semenului său este în contradicție cu orice religie demnă de acest nume, mai ales cu cele trei mari religii monoteiste", a precizat Suveranul Pontif, evocând "legătura indestructibilă care îi leagă pe evrei de creștini". Creștinismul și iudaismul trebuie să ofere "omenirii întregi mesajul Bibliei de a avea grijă de Creație", a spus papa, într-un nou apel la protejarea mediului înconjurător.

Făcând apel la "vigilența maximă" pentru a apăra demnitatea umană, el i-a numit pe evrei, "dragii noștri frați mai mari", și a dorit să se adreseze tuturor supraviețuitorilor Shoah prezenți în sinagogă. "Șase milioane de oameni, doar pentru că făceau parte din poporul evreu, au fost victimele celei mai inumane barbarii, comise în numele unei ideologii care dorea ca omul să i se substituie lui Dumnezeu", a spus el evocând în special razia din ghetoul Romei din octombrie 1943. Suveranul Pontif și-a încheiat discursul, în aplauzele asistenței, cu expresia „Shalom alechem” (Pacea fie cu voi).

Francisc este al treilea papă care merge la sinagoga din Roma, după Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: papa francisc, sinagoga, iadaism, ismam, crestin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...