2019-01-23 06:05


Snowden încă aşteaptă un răspuns la cererea de azil în Rusia

 |  14:06
Snowden încă aşteaptă un răspuns la cererea de azil în Rusia

Fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a solicitat azil temporar în Rusia, nu a primit încă nicio confirmare din partea Serviciului Federal rus pentru Migraţie că dosarul său a fost luat spre examinare şi că poate părăsi zona de tranzit de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde se află blocat de aproape o lună, a declarat luni avocatul său Anatoli Kucerena, citat de agenţia rusă de presă Ria Novosti.

'Până în prezent, nu avem nicio veste de la Serviciul pentru Migraţie. Snowden nu a primit vreo confirmare că cererea sa a fost luată spre examinare', a reiterat avocatul rus.

Fostul asistent tehnic al CIA Edward Snowden a făcut publice informaţii secrete despre programele de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi pe Internet de către serviciile secrete americane, declanşând un imens scandal internaţional prin dezvăluirile sale. El a fugit din SUA la Hong Kong, iar de acolo a sosit la 23 iunie la Moscova. În prezent, este practic sechestrat în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo pe care nu o poate părăsi din cauza că nu are asupra sa niciun act de identitate valabil. Paşaportul său a fost anulat de guvernul SUA, care cere insistent Moscovei extrădarea sa.

Săptămâna trecută, media ruse au informat că Serviciul Federal de Migraţie a primit cererea de azil temporar din partea lui Snowden şi o va supune examinării în termenul stabilit de lege, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22
Citeste si:
SUA: S-a prelungit Programul de supraveghere a comunicaţiilor dezvăluit de Snowden
SUA exercită presiuni asupra Venezuelei pentru a nu-l primi pe Snowden
Snowden ar putea părăsi Moscova, după aproape o lună
Cazul Snowden: Autorităţile americane au adresat cereri de extrădare către cinci ţări
Fostul consultant NSA, Edward Snowden a cerut azil temporar în Rusia
Un parlamentar rus propune ca Moscova să-l ajute pe fugarul Snowden
Pierderile SUA cauzate de Edward Snowden pot creşte. Fostul spion NSA mai are de detonat documente

TAGURI: edward, snowden, cerere, azil, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...