2018-12-19 16:27


SOLIDARITATE. Franța a acceptat câinele primit din partea Rusiei în memoria lui Diesel

 |  12:49
SOLIDARITATE. Franța a acceptat câinele primit din partea Rusiei în memoria lui Diesel
Florentin Dincă

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a ținut să mulțemească oficialilor Rusiei, care au oferit Parisului un căţel, în semn de solidaritate, după moartea în asaltul asupra unui apartament la Saint-Denis a lui Diesel, o căţea aparţinând forţelor de elită RAID din cadrul poliţiei.

"Mărturiile de solidaritate şi ajutor de care Guvernul rus a dat dovadă faţă de Franţa merg drept la sufletul poporului francez. În plus, cadoul oferit de către poliţiştii ruşi iubitori de câini omologilor lor francezi, în vederea depăşirii dispariţiei căţelei Diesel, care a murit în asaltul de la Saint-Denis, este un gest simbolic foarte puternic şi excepţional din partea voastră. Personal sunt foarte sensibil la acest subiect şi vă asigur că acest căţel ciobănesc de poliţie va fi primit foarte bine. Fără îndoială, el va încarna prietenia franco-rusă, foarte activă, în domeniul securităţii interne", i-a scris Bernard Cazeneuve omologlui său rus Vladimir Kilokolţev.

Diesel, câinele diviziei antitero a Poliţiei franceze a fost ucis în timpul operaţiunii de amploare anti-teroriste desfăşurate în suburbia Saint-Denis. Potrivit unor surse citate de presa franceză, Diesel a fost ucis în timpul exploziei provocate de detonarea unei bombe kamikaze aflată asupra unei femei, potrivit Mediafax. Câinele se afla într-un imobil situat la intersecţia dintre străzile Corbillon şi Republique din cartierul francez Saint-Denis.

Internauţii au început deja să-i aducă un omagiu câinelui-erou, folosind hastagul #jesuischein şi #RIPDiesel pe conturile de Twitter şi Facebook. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28
Citeste si:
#JeSuisDiesel, omagiu adus lui Diesel de câini din toată lumea. Câinele-erou al poliţiei franceze a murit în lupta cu teroriştii

TAGURI: diesel, caine, franta, rusia, saint denis, teroristi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FRUMOS!
28 Noi 2015

Dragii de ei...și de căței, dar și de cei care au oferit, alături de cei care au știut să primească...mai RAR așa-ceva !
Random imageUltimele stiri


loading...