2019-01-20 23:27


UPDATE. SPANIA: Accident feroviar soldat cu 80 de morţi. Premierul Mariano Rajoy: 95 de persoane rămân spitalizate. IMAGINI ŞOCANTE

 |  06:51
UPDATE. SPANIA: Accident feroviar soldat cu 80 de morţi. Premierul Mariano Rajoy: 95 de persoane rămân spitalizate. IMAGINI ŞOCANTE

UPDATE, ora 18:11. Autorităţile spaniole au anunţat, joi, că numărul persoanelor care au murit în teribilul accident de tren petrecut miercuri, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării, se ridică la 80. În urma tragediei, Guvernul de la Madrid va decreta trei zile de doliu oficial, a anunţat premierul spaniol Mariano Rajoy, în capitala Galiciei. Acest accident este cel mai grav dintre cele produse pe plan mondial de la începutul anului şi al doilea cel mai grav din Spania în ultimii cinzeci de ani.

Un număr de 95 de persoane au rămas internate în spital, dintre care 36 cu diagnostic grav, a anunţat şeful executivului spaniol în capitala Galiciei, după ce un bilanţ anterior menţiona ca accidentul s-a soldat cu 143 de răniţi.  

UPDATE ora 7.54: Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţa de tribunalul regional din Galicia.

UPDATE ora 7.22: Accidentul trenului care se deplasa de la Madrid în localitatea Ferrol din comunitatea autonomă spaniolă Galicia şi care a deraiat, probabil în urma vitezei excesive la luarea unei curbe, este al treilea cel mai grav din istoria Spaniei, potrivit bilanţului provizoriu, care se ridică la 56 de persoane decedate şi aproximativ 70 de răniţi.

60 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 130 au fost rănite în deraierea unui tren miercuri la Santiago de Compostela în nord-vestul Spaniei, a anunţat prefectura Galiciei. "Acestea sunt încă cifre provizorii, dar sunt 60 de morţi", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al prefecturii, adăugând că "111 răniţi au fost identificaţi, în timp ce alţi 15 - 20 nu au putut fi".

Preşedintelw Tribunalului superior de justiţie din comunitatea autonomă spaniolă Galicia, Miguel Ángel Cadenas a confirmat că autorităţile şi echipele de salvare au găsit 56 de trupuri neînsufleţite şi a apreciat că numărul victimelor se poate ridica la peste 60 de persoane. În plus, el a precizat că în cazul unora dintre răniţii grav, nu se ştie cum evoluează situaţia lor. Peste 70 de persoane au fost rănite în urma deraierii trenului, mai arată aceeaşi sursă.

În tot acest timp, echipele de salvare au rămas în zonă, încercând să scoată din vagoane pasagerii care încă au rămas blocaţi şi al căror număr total nu se cunoaşte.

Poliţia spaniolă a trimis de la Madrid şase specialişti la Santiago de Compostela, pentru a ajuta autorităţile locale din Galicia în activităţile de identificare a celor decedaţi.

Spitalele la care au ajuns răniţii funcţionează cu randament complet, potrivit consilierului regional pentru sănătate, Rocío Mosquera.

Tragicul accident feroviar, petrecut chiar în ajunul zilei comunităţii autonome spaniole Galicia, în care se sărbătoreşte sfântul Iacob, sfântul patron al Spaniei, ar fi putut fi provocat de viteza excesivă, la luarea unei curbe periculoase. Informaţia nu a fost confirmată oficial, însă a fost indicată drept principala ipoteză cercetată de autorităţi. Potrivit surselor citate de EFE şi TVE, trenul ar fi deraiat din cauza faptului că nu a încetinit la luarea unei curbe la care era recomandată o viteză de sub 80 de kilometri la oră.

Accidentul s-a produs la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Potrivit aceloraşi surse, Ministerul spaniol de Interne a exclus posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat de un atentat terorist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

GALERIE MEDIATAGURI: spania, tren, accident, feroviar, morti, raniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ACTORUL VASILE BUTNARU
25 Iul 2013

O,Dios...
Random imageUltimele stiri

loading...