2019-01-24 10:55


Spania prezintă scuze Boliviei după ce a interzis survolul lui Morales

 |  08:27
Spania prezintă scuze Boliviei după ce a interzis survolul lui Morales

Spania a prezentat luni scuze Boliviei pentru a fi interzis temporar spaţiul său aerian avionului preşedintelui bolivian Evo Morales, suspectat că îl transporta pe Edward Snowden, fost consultant al serviciilor de informaţii americane urmărit pentru spionaj de Statele Unite, informează AFP.

"Spania este profund dezolată de sentimentele pe care le-ar fi putut provoca, ne prezentăm scuze", a declarat ambasadorul spaniol la La Paz, Miguel Angel Vasquez, într-o declaraţie însoţită de o notă scrisă.

La 2 iulie, Franţa, Spania, Italia şi Portugalia au interzis temporar spaţiul lor aerian avionului lui Evo Morales, care se întorcea de la Moscova, bănuind că îl transporta la bord pe Snowden.

Acesta a cerut în cele din urmă vineri azil Rusiei, unde s-a refugiat într-un aeroport de trei săptămâni. Venezuela, Bolivia şi Nicaragua s-au oferit recent să-l primească.

Săptămâna trecută, preşedinţii Mercosur (Argentina, Brazilia, Uruguay şi Venezuela) au cerut scuze din partea celor patru ţări în cauză, în sprijinul Boliviei, în prezent în proces de aderare la Mercosur, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16
Citeste si:
Preşedintele Boliviei, refuzat la aterizare. Scandalul Snowden amplifică suspiciunile

TAGURI: spania, bolivia, evo, morales
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...