2018-12-15 02:19


Statuie celebră, VANDALIZATĂ din nou

 |  11:59
Statuie celebră, VANDALIZATĂ din nou

Un celebrul monument din Danemarca a fost pictat cu vopsea roșie de către membrii unei organizații de apărare a animalelor.

"Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism cu vopsea roșie. Studiem cazul", a scris pe Twitter poliția din Copenhaga. O fotografie publicată de ziarul danez Politiken arată că în fața statuiis -a scris cu aceeași vopsea roșie: "Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe".

Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sângeros denumit 'grindadrap', ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sunt ucise cu ajutorul unor cuțite lungi.

Celebra statuie din bronz, așezată din 1913 pe o stâncă din golful capitalei, reprezintă personajul din basmul lui Hans Christian Andersen.

Mica Sirenă a trecut prin multe momente grele în ultimii ani: capul său a fost furat de două ori, în 1964 și în 1998, iar brațul o dată în 1984, conform Agerpres. A mai fost de asemenea împroșcată cu vopsea, împinsă de mai multe ori în mare sau acoperită cu o burka în 2004, pentru a protesta față de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-30

TAGURI: mica sirena, vandalizata, danemarca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...