2018-12-14 00:35


Steinmeier cere scuze Rusiei pentru „suferințele” provocate de germani

 |  19:01
Steinmeier cere scuze Rusiei pentru „suferințele” provocate de germani

Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei, a prezent scuze autorităților ruse pentru ofensiva nazistă declanșată asupra Uniunii Sovietice.

Șeful diplomației de la Berlin, socialistul Frank-Walter Steinmeier, a vizitat joi, împreună cu omologul său rus, Serghei Lavrov, locurile unde s-a purtat bătălia de la Stalingrad, informează Agerpres. El și-a cerut scuze, în numele poporului german, pentru suferințele provocate în timpul celui de-al doilea război mondial.

„Acești oameni au început aici, la Stalingrad, eliberarea Europei de sub jugul nazist (...) Cer scuze pentru suferințele incomensurabile pe care germanii le-au provocat aici. Ca german, mă închin în fața acestor victime, în semn de doliu”, a afirmat oficialul german în timpul unei ceremonii de la un cimitir din apropiere de Volgograd, fostul Stalingrad.

Bătălia de la Stalingrad a fost un punct de cotitură în istoria celui de-al doilea război mondial. Alături de trupele germane, au mai acționat armate din România, Italia și Ungaria. Trupele sovietice au reușit să învingă forțele Axei  la sfârșitul unei bătălii sângeroase în care au pierit peste 1 milion de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-09

TAGURI: steinmeier, frank, walter, stalingrad, volgograd, nazist, german, romania, italia, ungaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...