2018-12-12 00:31


SUA: Individ, urmărit penal după ce ar fi sustras o cantitate înspăimântătoare de date clasificate top secret

 |  08:17
SUA: Individ, urmărit penal după ce ar fi sustras o cantitate înspăimântătoare de date clasificate top secret

Un angajat al unui subcontractant al NSA este urmărit penal după ce ar fi sustras o "cantitate înspăimântătoare' de date clasificate 'top secret' în vremea când lucra pentru agenții de stat americane, între care și NSA, relatează AFP, citat de Agerpres.

Procurorii au precizat că Harold Martin constituie "un pericol pentru securitatea națională a SUA" și "prezintă un mare risc de a fugi" dacă este eliberat sub cauțiune.

Timp de două decenii, acesta a copiat și subtilizat informații confidențiale, al căror volum este estimat la cel puțin 50.000 giga octeți.

Potrivit sursei citate, documentele clasificate "top secret" au fost recuperate la domiciliul suspectului, precum și în portbagajul mașinii sale. De asemenea, oamenii legii au confiscat un arsenal din zece arme de foc, între care o pușcă de asalt.

Harold Martin a lucrat ca angajat subcontractant al NSA, el fiind suspectat că ar fi sustras coduri informatice ultrasecrete utilizate pentru piratarea rețelelor guvernamentale străine.

Acesta era angajat al Booz Allen Hamilton, un mare grup privat american care furnizează numeroși experți pentru agenții de informații americane.

"Când am aflat despre arestarea angajatului nostru, am contactat imediat autoritățile federale pentru a le propune totala noastră cooperare și l-am concediat", a precizat Craig Veith, vicepreședinte al Booz Allen Hamilton.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-21

TAGURI: sua, individ, urmarit, penal, sustrage, cantitate, inspaimantatoare, date, clasificate, top, secret
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
21 Oct 2016

Ha , ha . Ghita cu Siveco si ceilanti securisti cu firme Arabe , cit a furat si fura de la noi ? Dar si oameni din institutile statului si guvern care le-a dat contracte pe tava ?
Random imageUltimele stiri


loading...