2019-03-26 19:19


SUA şi UE COLABOREAZĂ pentru a avea zero taxe, zero bariere şi zero subvenţii pentru bunurile industriale non-auto

 |  10:14
SUA şi UE  COLABOREAZĂ pentru a avea zero taxe, zero bariere şi zero subvenţii pentru bunurile industriale non-auto

SUA şi UE au convenit să colaboreze pentru a avea zero taxe, zero bariere şi zero subvenţii pentru bunurile industriale non-auto, conform declaraţiei comune date publicităţii după discuţiile dintre preşedintele SUA Donald Trump şi preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

"Am convenit astăzi ca, înainte de toate, să acţionăm pentru zero taxe, zero bariere şi zero subvenţii pentru mărfurile industriale non-auto. De asemenea, vom colabora pentru a reduce barierele şi a creşte schimburile comerciale în domeniul serviciilor, produselor chimice, farmaceutice, medicale, precum şi pentru soia", se arată în documenul emis după întâlnirea Trump - Juncker.

"Ne-am întâlnit astăzi în Washington, D.C. pentru a lansa o nouă etapă a relaţiilor dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană, o etapă a unei prietenii apropiate, a relaţiilor comerciale puternice în care ambele părţi să câştige, a unei mai bune colaborări pentru securitatea şi prosperitatea globală şi a unei lupte comune împotriva terorismului", este formula cu care începe declaraţia comună a celor doi lideri, scrie News.ro.

Declaraţia consemnează că SUA şi UE au împreună 830 de milioane de cetăţeni şi reprezintă peste 50 la sută din Produsul Intern Brut la nivel global.

"Dacă ne unim eforturile, putem transforma planeta într-un loc mai bun, mai sigur şi mai prosper", menţionează documentul.

Deja SUA şi UE au un nivel al schimburilor comerciale de un trilion de dolari, cea mai amplă relaţie economică din lume.

"Vrem să întărim această relaţie comercială în beneficiul cetăţenilor americani şi europeni", consemnează documentul, adăugând că aceasta înseamnă deschiderea de noi pieţe pentru fermieri şi muncitori, creşterea investiţiilor şi va duce la o mai mare prosperitate atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană şi va face relaţiile comerciale mai oneste şi bazate mai mult pe reciprocitate.

Conform declaraţiei comune, SUA şi UE au convenit ca Uniunea Europeană să importe mai mult gaz natural lichefiat din SUA.

De asemenea, cele două părţi, au convenit că iniţieze un dialog mai strâns cu privre la standarde, pentru a facilita relaţiile comeriale, a reduce obstacolele birocratice şi a diminua costurile.

Un alt punct asupra căruia au convenit Donald Trump şi Jean Claude Juncker este asigurarea unei mai bune protecţii a companiilor americane şi europene în faţa practicilor comerciale neloiale la nivel global.

SUA şi UE vor acţiona, alături de alţi parteneri pentru a reforma Organizaţia Mondială a Comerţului şi pentru a soluţiona problema practicilor comerciale neloiale, inclusiv furtul de proprietate intelectuală, transferul forţat de tehnologie, subvenţiile din industrie, perturbările create de intreprinderile de stat, precum şi supraproducţia.

Pentru punerea în practică a agendei decise în urma întâlnirii Trump - Juncker, a fost instituit un Grup de Lucru Executiv format din consilieri din ambele părţi. De asemenea, acest grup va identifica măsuri pe termen scurt pentru facilitarea schimburilor comerciale şi pentru a evalua măsurile existente cu privire la tarife.

Totodată SUA şi UE îşi anunţă intenţia de a soluţiona problemele referitoare la taxele pentru importurile de oţel şi aluminiu, precum şi la taxele impuse ca ripostă la aceste măsuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: sua, ue, taxe zero, donald trump, juncker,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
26 Iul 2018

Era si cazul sa se rezolve cumva chestiile astea ,ptr ca europenii si USA sunt parteneri vechi in foarte multe afaceri/practic nu ai cum sa separi cele doua industrii care s-au dezvoltat impreuna/Toata lumea bea cafea italiana,pune cauciucuri Michelin Pirelli si Continental in USA,iar in Europa e plin de marfa americana,numai daca te gandesti la tablete Apple si Iphone,zbori cu avioane Boeing totul e made in USA..Nici o tara nu poate sa fie 100% auto-suficienta ca ajungem iar la razboiul rece si nebunia de dinainte de 89//plus partea a doua ca NATO este trei sferturi sustinut de americani//Eu chiar ma intrebam cat o sa tina razboiul vorbelor,ca era clar ca nu are niciun fel de logica-e clar ca ratiunea a invins ingamfarea si prostia unora
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...