2019-01-17 20:11


SUA: Un nou eşec al sistemului de apărare antirachetă

 |  08:05
SUA: Un nou eşec al sistemului de apărare antirachetă

Cu ocazia unui test desfăşurat deasupra Oceanului Pacific, sistemul american de apărare antibalistică a înregistrat vineri un eşec, ratând interceptarea unei rachete balistice, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.

Sistemul de interceptare a rachetelor, aflat la sol, a ratat toate testele la care a fost supus cu începere din 2008.

Obiectivul exerciţiului de vineri a constat în lansarea unei rachete antirachetă de la baza aeriană Vanderberg, California, care urma să intercepteze o rachetă balistică lansată de la baza americană Kwajelein, din insulele Marshall.

Într-un scurt comunicat, purtătorul de cuvânt al agenţiei de apărare împotriva rachetelor, Richard Lehner a declarant că “interceptarea nu a avut loc”.

“Responsabilii programului vor examina în detaliu cauza ori cauzele anomaliilor ce au împiedicat o interceptare încununată de succes”, a adăugat Lehner.

Sistemul american de apărare antirachetă s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice, testele sale fiind amânate după două eşecuri înregistrate în 2010.

Pentagonul a instalat aproximativ 30 de sisteme antirachetă în Alaska şi California, al căror cost total se ridică la 34 de miliarde de dolari. Ele sunt destinate să se opună unei eventuale ameninţări nord-coreene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-06
Citeste si:
Antirachetă. Documente semnate
RUSIA: Neutralizarea scutului antirachetă
RUSIA: Sistem de neutralizare a scutului antirachetă
SCUTUL ANTIRACHETĂ AL STATELOR UNITE, O AFACERE POLITICĂ. Sistemul defensiv american, puternic contestat de experţi militari

TAGURI: racheta, antiracheta, sistem, esec
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...