2018-07-18 06:18


SUA se tem de spionajul israelian

 |  17:29
SUA se tem de spionajul israelian

SUA refuză eliberarea spionului evreu american Jonathan Pollard, deoarece suspectează Israelul de a fi ascuns existenţa altor agenţi pe teritoriul lor, a indicat fostul ambasador israelian la Washington, Itamar Rabinovich, transmite Agepres.

“Americanii suspectează că Jonathan Pollard nu a fost singurul şi că ar exista alţi Pollard, iar Israelul, în pofida tuturor promisiunilor, nu a dat în vileag toate cărţile”, a afirmat Rabinovich. “Ei pedepsesc Israelul indirect prin intermediul lui Pollard, exprimându-şi astfel mânia împotriva Israelului mai mult decât împotriva lui Pollard”, a estimat fostul diplomat.

Fost analist în marina americană, Jonathan Pollard a fost condamnat în 1987 la închisoare pe viaţă pentru furnizarea către Israel a mii de documente clasificate “top secret” între mai 1984 şi arestarea sa în noiembrie 1985. Întrebat despre prezenţa altor “cârtiţe” israeliene în SUA, fostul ambasador al statului evreu a spus simplu: “Mă tem că aşa şi este”. El a afirmat de asemenea că, din câte ştie, Israelul nu a spus totul în cazul Pollard. Potrivit radioului public din Israel, este prima oară când un fost responsabil israelian de acest nivel evocă posibilitatea ca alte “cârtiţe” israeliene să fie active în Statele Unite ale Americii. Fostul diplomat a făcut aceste declaraţii în momentul lansării unei campanii în Israel pentru eliberarea lui Jonathan Pollard. O petiţie semnată de circa 70.000 de persoane de stânga şi dreapta au făcut apel duminică la preşedintele israelian Shimon Peres să-i ceară omologului său american Barack Obama să-l graţieze pe ex-spionul israelian. După arestarea sa, Pollard a obţinut naţionalitatea israeliană în 1998 şi a fost recunoscut oficial de către statul evreu ca spion israelian. De atunci, numeroase eforturi ale Israelului pentru a obţine eliberarea sa au eşuat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova