2018-05-24 06:54


Suedia RENUNȚĂ la ancheta care îl vizează pe ASSANGE. Ce a făcut fondatorul WikiLeaks imediat după aceea

 |  12:57
Suedia RENUNȚĂ la ancheta care îl vizează pe ASSANGE. Ce a făcut fondatorul WikiLeaks imediat după aceea

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a publicat o fotografie cu el zâmbind, după ce Parchetul suedez a anunţat că renunţă la ancheta de viol în care era vizat.

În imagine apare Assange, într-un tricou alb, în Ambasada Ecuadoului din Londra, unde s-a refugiat pentru a nu fi extrădat la Stockholm.

„Procurorul-şef Marianne Ny a decis astăzi (vineri – n.r.) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care îl vizează pe Julian Assange”, a anunţat Parchetul într-un comunicat, potrivit News.ro.

Assange, în vârstă de 45 de ani, trăieşte în Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol. El a negat acuzaţiile.

Assange a refuzat să meargă la Stockholm pentru că se temea că va fi extrădar în SUA, după ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind războaiele din Afganistan şi Irak.

În urmă cu numai câteva zile, Ecuadorul şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „lipsa gravă de progrese” făcută de Suedia în dosar şi a evocat „un eşec grav” al Parchetului de a finaliza investigaţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: suedia, renunta, ancheta, assange, wikileaks

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova