2018-04-21 02:45


TENSIUNEA crește: Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui ATAC asupra AMERICII

 |  13:03
TENSIUNEA crește: Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui ATAC asupra AMERICII

Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraş din SUA, în cadrul festivităţilor ocazionate de împlinirea a 105 de la naşterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen.

Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific şi loveşte un oraş neidentificat din SUA.

În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea. Corul interpretează un cântec în onoarea unităţilor de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. Cântecul include versurile: 'Mândrele noastre rachete Hwasong explodează' şi rachetele 'zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul', conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, informează miercuri agenţiile de presă EFE şi Yonhap, citate de Agerpres.

Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, pe fondul ameninţărilor Washingtonului, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare.

Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acţiune.

Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, după ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-19

GALERIE MEDIA


TAGURI: coreea de nord, imagini, atac, america, rachete

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Ce COAFURI de MIREASĂ sunt la modă în 2018 Acum 2 ore | (0)
Sfaturi si curiozitatiApa Nova