2018-12-17 02:50


Teroristul Abdeslam, la cafenea în Bruxelles după atacurile de la Paris

 |  23:25
Teroristul Abdeslam, la cafenea în Bruxelles după atacurile de la Paris

Teroristul Salah Abdeslam, căutat după atacurile de la Paris în care a fost implicat, s-ar fi oprit într-o cafenea din Bruxelles la o zi după măcelul din Capitala Franței, soldat cu 129 de morţi, informează presa belgiană. Informația provine de la Olivier Martins, avocatul lui Ali Oulkadi, bărbatul care l-a luat cu maşina pe un prieten al său şi pe Salah Abdeslam, de la o staţie de metrou din Bruxelles, la o zi după atacurile teroriste de la Paris.

Martins a declarat că Ali Oulkadi a fost sunat de un prieten pe data de 14 noiembrie, care i-a cerut să vină la staţia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nordul Bruxelles-ului. De acolo i-a luat cu maşina pe prietenul său dar şi pe Salah Abdeslam, pe care nu l-a recunoscut inițial, deși îl știe din copilărie. Abdeslam avea capul acoperit, dar mai apoi s-a descoperit și i-a povestit că Brahim Abdeslam, fratele său, a împușcat oameni în Paris și apoi și-a detonat centura de explozibili.

„Nu ştia că este Salah şi nu l-a identificat imediat, deoarece acesta avea faţa acoperită cu o glugă. În maşină, Salah i-a spus că fratele său, Brahim, a ucis oameni la Paris şi apoi s-a detonat. Clientul meu, care era un prieten din copilărie al celor doi fraţi, a fost şocat. El nu a realizat ce se întâmplă şi nu a putut să gândească limpede", a declarat avocatul Olivier Martins. Acesta a adăugat că odată ajunși în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, cei trei s-au oprit la o cafenea.

Salah ar fi încă în Belgia

Salah Abdeslam este căutat în continuare de autorităţile din Belgia şi Franţa, fiind bănuit că a plecat în Belgia a doua zi după atentate, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Investigatorii nu au oferit prea multe informaţii despre rolul acestuia în atentate, dar procurorul-şef al Parisului, François Molins, a precizat că Salah Abdeslam le-ar fi asigurat transportul celor care s-au detonat la stadionul Stade de France, după care a ajuns într-un alt cartier din Paris. Amprentele sale au fost găsite într-una dintre maşinile implicate în atacuri.

Potrivit autorităţilor, Salah Abdeslam le-ar fi spus lui Hamza Attou (21 de ani) şi Mohammed Amri (27 de ani), cărora le-a cerut să vină să-l ia din Franţa, chiar în noaptea atacurilor, că maşina sa s-a defectat.

Cei trei au fost opriţi, la o zi după atentate, în apropierea frontierei belgiene, dar au fost lăsaţi să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Avocaţii lui Hamza Attou şi Mohammed Amri susţin că aceştia nu ar fi ştiut despre implicarea lui Salah Abdeslam în atentate.

Oulkadi, Attou şi Amri se numără printre persoanele reţinute de autorităţile belgiene în acest caz.

Potrivit unor surse, Salah Abdeslam s-ar afla în Regiunea Bruxelles şi ar încerca să fugă în Siria. Abdeslam ar avea o geacă largă, sub care ar ascunde o centură cu explozibili, fiind pregătit să comită un atac sinucigaş, i-a spus avocatei sale unul dintre bărbaţii care l-au ajutat să vină în Belgia.

Avocata Carine Couquelet a declarat la televiziunea belgiană că această informaţie ridică semne de întrebare, inclusiv posibilitatea ca Salah Abdeslam să fi ezitat să-şi detoneze centura explozivă la Paris, aşa cum a făcut fratele său Brahim.

Prieteni ai lui Abdeslam au declarat pentru ABC News că au vorbit cu el pe Skype şi le-a spus că se ascunde la Bruxelles şi încearcă cu disperare să ajungă în Siria.

Intervievat de RTBF, Mohamed Abdeslam a declarat că fratele său este încă în viaţă pentru că s-a răzgândit în ultimul moment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-29

TAGURI: terorist, abdeslam, cafenea, bruxelles, atacuri, paris
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BALACEALA EUROPENA
30 Noi 2015

Il gaseste in sinul lui Angelica comunista utc al p c democrata germana , secretara lui antecendentul , colega de servici cu tarul
Random imageUltimele stiri


loading...