2018-10-20 12:47


Tornadele fac prăpăd în SUA. Alabama, ultimul stat lovit de fenomenul meteo extrem

 |  18:37
Tornadele fac prăpăd în SUA. Alabama, ultimul stat lovit de fenomenul meteo extrem
Florentin Dincă

Dacă românii se miră pentru vremea extrem de călduroasă de la finalul lunii decembrie, americanii sunt şi ei luaţi prin surprindere că în această perioadă tornadele îşi fac de cap în Statele Unite. Alabama este ultimul stat lovit puternic de fenomenul meteo extrem, care este frecvent doar primăvara. Din fericire până acum nu au fost semnalate victime omeneşti, ci doar pagube materiale.

Midfield, localitate de lângă orasul Birmingam, a fost cea mai grav afectată, oamenii fiind şocaţi de intensitatea tornadei. Numeroase case au fost avariate sau rasde de pe faţa pământului, zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar oamenii şi-au petrecut Craciunul printre dărâmături.

În ultimele zile, spre surprinderea americanilor, tornadele au făcut ravagii în mai multe regiuni din SUA. Cel puţin 14 oameni au murit, iar numărul răniţilor este de ordinul zecilor. Şapte persoane, printre care şi un copil de 7 ani, au murit în timpul tornadelor care s-au deplasat de-a lungul statului Mississippi în ultimele 48 de ore, informează tvr.ro. Alte şase au murit în Tennessee şi în Arkansas. Peste 200 de case au fost avariate sau complet distruse. Potrivit autorităţilor americane, au fost inregistrate cel puţin 20 de tornade cu grade diferite de severitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-26

TAGURI: sua, america, tornada, alabama, meteo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...