2019-02-20 09:31


TRAGEDIA DIN BULGARIA: cel puţin 16 turiști AU MURIT în urma accidentului de autocar. Concluziile anchetatorilor

 |  14:17
TRAGEDIA DIN BULGARIA: cel puţin 16 turiști AU MURIT în urma accidentului de autocar. Concluziile anchetatorilor

Cel puţin 16 persoane au murit după ce un autocar ce transporta turişti s-a răsturnat de pe un drum cu serpentine şi a căzut într-o prăpastie în apropierea oraşului Svoghe din Bulgaria, a anunţat ministrul de Interne Valentin Radov, relatează site-ul agenţiei Tass.

Alţi cinci oameni se află în stare gravă, a mai anunţat ministrul fără a da prea multe detalii.

Iniţial, ministrul Sănătăţii Kirill Ananiev a informat că 13 persoane au murit la faţa locului, iar alte două în drum spre spital. În total, 27 de oameni au fost internaţi în spitalele din apropiere.

Autobuzul, care transporta membrii unui club de pensionari, a lovit alte trei autovehicule înainte de a ieşi de pe carosabil şi de a se prăbuşi de la o distanţă de 20 de metri.

“Pe la 17.30 am ajuns acolo, noi mergeam de la Sofia la Svoghe. Am oprit la locul accidentului. Era groaznic. Am vrut să ajutăm, dar nu prea aveam ce face. În ultimul an, au tot fost accidente în zona aceasta. Șoseaua este foarte proastă” , spune un martor

Ambulantele au dus răniţii în stare gravă la spitale din Sofia, oraş aflat la 20 de kilometri de locul accidentului.

“Un accident extrem de grav, cu multe, multe victime... Șase persoane sunt internate la spitalul de urgență Pirogov. Patru sunt în stare critică şi sunt pregătite pentru intervenții chirurgicale”, declară Kiril Ananiev, ministrul Sănătăţii

“Au suferit răni și traumatisme de toate felurile. Pentru că autobuzul s-a răsturnat, avem pacienți cu răni la membre și traumatisme de torace și abdomen. Avem și un pacient cu traumatism la coloană vertebrală. Probabil că trebuie să așteptăm 24 de ore până când vom putea să dăm informații exacte despre starea pacienților”, spune un chirurg de la spitalul Pirogov.

Agențiile de presă străine, care au transmis știrea, remarcă întreținerea proastă a șoselelor din Bulgaria și parcul de mașini învechit. Vecinii noștri de la sud înregistrează anual sute de morți din cauza accidentelor rutiere.

Guvernul de la Sofia a declarat ziua de luni, 27 august, zi de doliu naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-26

TAGURI: accident autocar, bulgaria, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...