2018-10-23 01:55


Tragedie de Sărbători, oprită la timp: a fost dejucat un atac terorist

 |  15:20
Tragedie de Sărbători, oprită la timp: a fost dejucat un atac terorist

Sarajevo a fost ținta unui atac terorist chiar în aceste zile de Sărbători. Un procuror bosniac insarcinat cu combaterea terorismului a declarat ca o grupare de islamisti, ai carei membri au fost arestati recent, planuia sa comita un atac care să ucida "circa o suta de oameni".

Unsprezece presupusi membri ai respectivei grupari islamiste, printre care si predicatori radicali, au fost arestati marti in mai multe locuri din Sarajevo in timpul unei operatiuni a politiei. Un tribunal din Sarajevo a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a opt din cei 11 suspecti, scrie Ziare.com.

Procurorul Dubravko Campara a declarat in timpul unei audieri in fata acestui tribunal ca gruparea intentiona sa comita "un act terorist in timpul sarbatorilor de sfarsit de an". "Amenintau ca vor comite un atac cu explozibili in care circa o suta de persoane urmau sa fie ucise", a declarat Campara, citat de RTRS.

La randul lor, avocatii suspectilor au declarat ca acuzatiile parchetului sunt "o simpla farsa" si ca cei pe care ii reprezinta "nu au facut altceva decat sa-si practice religia". Potrivit parchetului, suspectii se intalneau intr-un loc de rugaciune aflat la periferia orasului Sarajevo, instalat intr-o casa pe care o inchiriasera. Dupa arestarea acestora, parchetul a difuzat o fotografie de la locul de rugaciune, in care se putea vedea un panou pe care era imprimat drapelul gruparii teroriste Statul Islamic. In timpul operatiunii nu au fost gasiti explozivi, a mentionat procurorul.

In ziua operatiunii, parchetul anuntase ca "au fost confiscate probe materiale avand legatura cu structuri ale gruparii Statul Islamic". Operatiunea s-a desfasurat in mai multe cartiere din Sarajevo, indeosebi la Rajlovac, unde doi militari bosniaci au fost ucisi in noiembrie intr-un atac cu arma automata comis de un islamist care ulterior s-a sinucis.

Cu 3,8 milioane de locuitori, 40% din populatia Bosniei este de confesiune musulmana care, in marea sa majoritate, practica un islamism moderat. Restul populatiei este format in special din crestini - ortodocsi si catolici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-26

TAGURI: atac terorist, islamisti, sarajevo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...