2017-01-25 01:25


Traian Băsescu nu renunţă la fumat. Preşedintele Obama n-a mai fost văzut cu ţigara în gură de nouă luni

 |  19:55
Traian Băsescu nu renunţă la fumat. Preşedintele Obama n-a mai fost văzut cu ţigara în gură de nouă luni

Preşedintele-jucător rămâne şi preşedinte-fumător.Declaraţiile sale din, trecut cum că e cazul să renunţe la ţigări, par acumdoar nişte cuvinte rostite sub impulsul momentului. Chiar dacă a cochetat puţincu ideea de a lăsa deoparte ţigările, de când ocupă cea mai înaltă funcţie înstat, Traian Băsescu nu a arătat în realitate că ar vrea, sau că ar putea să selase de fumat.

Cele mai recentefotografii din galeria foto a Administraţiei Prezidenţiale, de la şedinţa CSAT,l-au surprins pe Traian Băsescu având în faţă o scrumieră. Cu toate că nu preaa mai apărut în public fumând, fotografiile postate pe pagina de internet a Preşedinţieidovedesc că şeful statului a simţit nevoia să stingă ceva ţigări chiar întimpul întâlnirii de lucru. Din imagini reiese că Băsescu era singurul fumătorde la şedinţă.

Sever Voinescu: Nu vrea să renunţe la fumat

Sever Soinescu,fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu în timpul campaniei prezidenţiale,mărturiseşte că şefului statului nici prin gând nu-i trece să renunţe la fumat.Sau dacă are astfel de gânduri, le ascunde bine. „În timpul contactelor pe carele-am avut eu cu el, preşedintele nu mi-a lăsat deloc impresia că ar vrea sărenunţe la fumat. Şi eu sunt fumător şi, făcând comparaţia, pot spune că nufumează nici mult, nici puţin, e un fumător obişnuit”, ne-a declarat SeverVoinescu. Chiar dacă a evitat să ne spună câte ţigări aprinde Traian Băsescu îndecursul unei zile, pedelistul ne-a mărturisit cât fumează el însuşi: 7-10ţigări pe zi. Voinescu mai susţine şi că în timpul campaniei prezidenţiale,stresul nu l-a determinat pe şeful statului să fumeze mai mult.

A promis că se va lăsa de ţigări

Confruntat cu o internareîntr-un spital austriac, în anul 2006, Băsescu părea hotărât să lase ţigările.Cel puţin asta declarau presei apropiaţii săi, care susţineau că preşedintele apromis că la întoarcerea în ţară se va lăsa de fumat. Un alt moment cândBăsescu a lăsat de înţeles că va deveni nefumător a fost prin anul 2005, cândEugen Nicolăescu, ministrul de atunci al sănătăţii, introducea celebra taxă deviciu, care urma să aibă ca efect scumpirea ţigărilor. Şeful statului, afirmape atunci că dacă preţul tutunului va creşte, el va renunţa la fumat. Nu e niciun secret pentru nimeni - preţul ţigărilor a tot crescut de atunci.

În trecut fuma Carpaţi

Consumator fidel alţigărilor Benson&Hedges, Băsescu nu a fumat dintotdeauna această marcă. Pevremea când era student la marină el fuma Carpaţi fără filtru. Valeriu Creţu, fostcoleg al lui Băsescu la Institutul deMarină Mircea cel Bătrân, povestea presei cum fuma Traian Băsescu pe vremuri: „Eraclientul ţigărilor Carpaţi, fără filtru, normal. Mi-aduc aminte că trebuia săplecăm la un chef şi ne-am apucat amândoi, ca nebunii, să căutăm unde-şi lăsaseTraian ţigara, să nu incendiem ceva. În scrumieră nu era, pe masă, nu, pe subpat, nu. Când colo, după ce nu mai ştiam unde să ne uităm, ne dăm seama căTraian avea ţigara în mână, dar uitase de ea!”.

Obama se luptă cu viciul

În cazul în care arprimi reproşuri că încă fumează, Băsescu ar putea să se consoleze cu ideea căsunt fumători şi la case mai mari. La Casa Albă, mai precis. Preşedintele SUA,Barak Obama, este şi el fumător. Sau, mai degrabă, a fost. Spre deosebire deşeful statului român, Obama face eforturi să renunţe la ţigări. „Ştiecă nu-i face bine, nu este ceva cu care el se mândreşte. Nu vrea să ştie copiiidespre asta. Înţelege pericolele (fumatului, n.r.) şi cred că a făcut eforturiextraordinare pentru a se lupta cu acest obicei nociv, la fel cum fac şi altemilioane de americani”, declara Robert Gibbs, purtător de cuvânt. Tot el adeclarat în luna decembrie 2010, într-o întâlnire cu presa de la Casa Albă, cănu l-a mai văzut fumând de circa opt luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24

Mai multe imagini:
Traian Băsescu nu renunţă la fumat. Preşedintele Obama n-a mai fost văzut cu ţigara în gură de nouă luni
zoom
Traian Băsescu nu renunţă la fumat. Preşedintele Obama n-a mai fost văzut cu ţigara în gură de nouă luni
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image