2018-11-19 22:00


UPDATE. Tren de pasageri deraiat în apropiere de Paris. 6 persoane și-au pierdut viața, iar 30 au fost rănite, în urma bilanțului provizoriu

 |  09:31
UPDATE. Tren de pasageri deraiat în apropiere de Paris. 6 persoane și-au pierdut viața, iar 30 au fost rănite, în urma bilanțului provizoriu

UPDATE, 15.55: Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis sâmbătă un mesaj omologului său francez, François Hollande, în care exprimă compasiune şi solidaritate pentru familiile victimelor din accidentul feroviar produs în apropiere de Paris.

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea referitoare la gravul accident feroviar petrecut în apropiere de Paris. Sunt îndurerat pentru pierderile de vieţi omeneşti şi îmi exprim speranţa că operaţiunile de salvare a celor care au avut de suferit în această tragedie de proporţii vor avea un rezultat pozitiv. Doresc să transmit, în numele meu şi al poporului român, sincere sentimente de compasiune şi solidaritatea noastră în aceste momente dificile pentru dumneavoastră şi pentru familiile victimelor", afirmă Traian Băsescu, în mesajul postat pe site-ul Preşedinţiei.

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite vineri după-amiaza în urma deraierii unui tren la Brétigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Trenul, care efectua o cursă între Paris şi Limoges (centrul Franţei), a deraiat în comuna Brétigny-sur-Orge, în departamentul Essonne din regiunea pariziană. Trenul s-a rupt în două dintr-o cauză necunoscută încă, în timp ce intra cu viteză în gara din Brétigny-sur-Orge, la circa 20 de km de capitala franceză.

Şase oameni și-au pierdut viața şi alți 30 au fost răniţi, dintre care 8 fiind în stare gravă, după ce un tren a deraiat într-o gară din apropierea Parisului, potrivit bilanțului provizoriu dat vineri noapte de premierul francez Jean-Marc Ayrault. "Bilanţul este în prezent de 6 morţi şi 30 de răniţi dintre care 8 în stare gravă", a declarat Ayrault, adăugând că au fost "toţi internaţi în spitalele din regiunea pariziană".

"Astăzi, este imposibil de dat o informaţie" cu privire la cauzele acestui accident, a declarat acesta pentru presă, amintind că trei anchete sunt în curs şi că autorităţile vor informa populaţia cu "cea mai mare transparenţă".

Conform unui responsabil al echipelor de salvare niciun copil nu se afla printre persoanele decedate în cursul serii, Căutările pentru eventuale alte victime continuau în cursul nopţii.

Accidentul s-a produs în jurul orei 15:15 GMT (18:15, ora României) în gara Bretigny-sur-Orge, la sud de Paris. Trenul, care transporta în jur de 370 de persoane între Paris şi Limoges (centru) s-a rupt în două dintr-un motiv încă necunoscut intrând cu mare viteză în gară, în plină oră de vârf la sfârşitul după-amiezii, conform unei surse din cadrul poliţiei.

Preşedintele companiei de transporturi feroviare SNCF, Gullaume Pepy, i-a omagiat vineri pe conductorii "care au reuşit să oprească trenul şi să evite ca acesta să se ciocnească cu un alt tren care venea din sens invers", într-o scurtă declaraţie de presă de la faţa locului.

"Deraierea a avut loc în dreptul unui schimbător, cu 200 de metri înainte de gară", a declarat acesta, precizând că "atunci când se produce o deraiere, problema este fie la roţi, fie la calea ferată".

Conform ministrului Transporturilor, Frederic Cuvillier, aflat de asemenea la faţa locului, trenul circula cu "o viteză normală". "Rula cu 137 de kilometri pe oră, într-o zonă cu viteza limită de 150 de kilometri pe oră", a precizat acesta.

"O parte a trenului a continuat să ruleze, în timp ce alta s-a prăbuşit pe o parte pe peron", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Trei anchete judiciare şi tehnice au fost deschise pentru a afla de ce cele şase vagoane ale trenului au deraiat, a precizat preşedintele Republicii Francois Hollande care s-a deplasat la faţa locului dramei în cursul serii, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

GALERIE MEDIA

Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris
Tren deraiat în apropiere de Paris


TAGURI: tren, deraiat, paris, victime, jean, marc, ayrault, bilant, morti, raniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...