2018-12-16 19:34


Trump: «Aceasta este o LUPTĂ între rău şi bine». La ce se referă președintele SUA

 |  18:26
Trump: «Aceasta este o LUPTĂ între rău şi bine». La ce se referă președintele SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a îndemnat duminică după-amiază pe liderii arabi să-şi aducă în mod corect aportul în lupta de combatere a ”islamismului extremist”, într-un discurs care a pus povara pe liderii religionali pentru a-i înlătura pe jihadiştii Statului Islamic. De asemenea, acesta a anunţat semnarea unui acord destinat blocării finanţării pentru grupările teroriste islamiste, menţionând Hezbollah şi Statul Islamic.

Aceasta este o luptă între criminalii barbari care vor să distrugă umanitatea şi oamenii decenţi de toate religiile, care vor să o protejeze”, a declarat preşedintele american în faţa summitului liderilor regionali din Riad.

De asemenea, acesta a amintit că cele mai multe victime ale ”islamismului extremist” sunt de religie musulmană, susţinând că ţările arabe trebuie să îndeplinească un rol crucial în combaterea militanţilor islamişti şi, în special, a jihadiştilor Statului Islamic.

Preşedintele Trump a lansat un îndemn la adresa liderilor musulmani prezenţi la summit, cerându-le să-şi aducă în mod corect aportul în lupta de combatere a ”islamismului extremist” şi a îndemnat la unitate între naţiuni pentru rezolvarea crizei din Siria.

”Asta înseamnă confruntarea crizei islamismului extremist şi a grupărilor teroriste islamiste care-o inspiră. Asta înseamnă că trebuie să fim uniţi împotriva uciderii musulmanilor inocenţi, a oprimării femeilor, a persecutării evreilor şi a masacrării creştinilor”, a atras atenţia liderul de la Washington, potrivit News.ro.

Donald Trump a precizat că ţările musulmane trebuie să conducă lupta de combatere a radicalizării, pentru că tocmai naţiunile arabe au suferit cel mai mult de pe urma ”violenţei fanatice” în vreme ce un dezastru umanitar şi de securitate se răspândeşte în Orientul Mijlociu.

De asemenea, acesta a precizat că americanii vor continua să joace un rol în lupta de combatere a ”extremismului islamist”, dar un rol în acest sens trebuie să aibă şi ţările arabe din Golf.

”Nu suntem aici să vă dăm o lecţie, nu suntem aici ca să le spunem altor oameni cum să trăiască, ce să facă, cine să fie şi la cine să se închine. Dar putem să trecem peste acest rău, doar dacă forţele binelui sunt unite şi puternice, dacă toţi din această cameră îşi aduce în mod corect aportul şi îşi îndeplineşte partea sa din povară...”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele a precizat că naţiunile arabe nu pot aştepta ca puterea americană să distrugă inamicul în numele Orientului Mijlociu.

Donald Trump şi-a terminat discursul în ropotele de aplauze ale celor 55 de lideri musulmani prezenţi la summitul din Riad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-21

TAGURI: trump, lupta, bine, rau, islamism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...